Прочитај ми чланак

БРАЗИЛСКА ЛЕГЕНДА на Златибору!

0

18. јуна је почела друга сезона интернационалног Еуроцрем одбојкашког кампа Владимира Вање Грбића за децу и младе, узраста од 8 до 20 година, која ће трајати до 28. јула 2018. и бити подељена у четири смене (18.6-28.6. | 28.6.-8.7. | 8.7.-18.7. | 18.7.-28.7.).

Циљ кампа остаје исти као и у прошлој сезони: здравље, превенција и напредак деце на ортопедском моторицком и психо-социјалном плану, као и сам концепт кампа који ће, уз постојеће садржаје бити обогаћен новим, још интересантнијим, како би учесницима кампа боравак био пријатнији и сврсисходнији.

Један од тих садржаја је и дружење са легендарним одбојкашким звездама. Свакако највећа је један од најбољих светских одбојкаша свих времена, легендарни бразилски репрезентативац Жилберто Амаури де Годој Фиљо који је од синоћ на Златибору и од кога ће учесници кампа имати прилику да науче различите одбојкашке вештине. Поред њега гост кампа је и чувени пољски репрезентативац Паwеł Загумнy.

Бициклистички „Чикер маратон“ стигао на Златибор

Седму годину за редом бициклистички „Чикер маратон“ стигао је на Златибор. Као једно од најмасовнијих спортских окупљања ове врсте, маратон окупља преко 120 бициклиста из целе Европе који за осам дана пређу руту од Краљева до црногорског приморја.

Неизоставна дестинација за бициклисте и ове године је Златибор, планина која због благих успона и падова терена има идеалне услове за бициклизам. Нетакнута природа, мноштво туристичких атракција и модеран туристички центар права су дестинација за одмор бициклиста на овогодишњој рути маратона.

Из златиборског кампа учесници маратона ће на свом путу према Златару проћи кроз нека од најлепших села овог краја и упознати се са чувеном Стопића пећином и гостиљским водопадом.