Прочитај ми чланак

Златибор обара рекорде посећености

0

Златибор је ових дана пун као шибица, посетиоци су стигли са свих страна како би на свежем ваздуху и уз обиље садржаја одморили током празничних дана и свако је пронашао оно што му највише одговара.

Смештајни капацитети су резервисани увелико пре празника.

„Попуњеност капацитета је 100 посто, негде око 50 000 туриста дневно је на Златибору, а биће их у континуитету и наредних дана с обзиром да се првомајски и васкршњи празници надовезују тако да очекујемо две смене туриста и оно што је битно нагласити да је Златибор као дестинација спреман, сви локалитети су отворени и раде пуним капацитетом. Ту су Стопића пећина, музеј Старо село у Сирогојну, водопад у Гостиљу, али и локалитети који се налазе ван граница наше општине. То су Национални парк Тара, природни резерват Увац, Мокра Гора, Вишеград, пргршт садржаја који се туристима нуде и наравно ту је и наша најзначајнија атракција Златна гондола“, казао је за агенцију РИНА, директор ТО Златибор Владимир Живановић.

Да је гондола заиста јединствена атракција потврђују редови за куповину карата, јер скоро свако ко дође на Златибор жели да ужива у јединственом доживљају и погледу на природне лепоте из ваздуха, а домаћини су се потрудили да то употпуне додатним садржајима.

„После радионице за најмлађе и надметању у шарању јаја, организовали смо нешто и за старије посетиоце, па ће тако 4. маја моћи да уживају такође у једној тематској радионици ’Четкица и чашица’ која ће се одржати на крајњој станици на Торнику. Иначе све радионице се и друге активности се одржавају од 12 до 14 часова на међустаници или на крајњој станици“, истакла је Јелена Танасковић из ЈП „Голд Гондола Златибор”.

А свако ко дође на Златибор обавезно понесе јединствене сувенире. Током празничних дана на златној планини ради све и продаје се разнолика роба од пршуте до некретнина.

Продавци на пијаци задовољно трљају руке и кажу да се највише траже сувомеснати производи, сир, кајмак, лековите траве али и мед.

Што се тиче тржишта некретнина и оно је живо и активно током празничних дана.

„Што се тиче купаца некретнина на Златибору то су углавном људи из Србије, али има много заинтересованих из региона и дијаспоре, тако да су ови празници одличан прилика да се упознају са оним што ми нудимо“, каже Драгана Терзић из Балкан сквера.

И управо обиље и разноврсност понуде чини Златибор најтраженијом дестинацијом у Србији која из дана у дан обара рекорде посећености, пренео је Б92.