Прочитај ми чланак

Зашто се водитељка повукла са листе одборника „Крени промени“ на Врачару?

0

Водитељка Ана Грубин повукла је своје име са листе Крени-Промени за изборе за Скупштину града Београда и Скупштину општину Врачар, јер је она једна од две особе због које је наводно оборена ова листа, навела је ова водитељка на свом Инстаграм профилу. Крени-Промени није желео да коментарише овај њен поступак.

„Једна од две особе због које је наводно оборена листа Крени-Промени на општини Врачар сам ја“, наводи Грубин, преноси Данас.

Она додаје да се одазвала на позив за листу у знак подршке „једној потпуно новој грађанској иницијативи“.

„То је био мој начин да дам шансу неким новим људим и подршку онда када им је била потребна, а све из многобројних разлога у којима сам вама овде писала годинама уназад“, каже.

Поручује да није њена дужност била да се бави новим законом већ је то радила правна служба која је за то задужена.

„Након циркуса у јавности, а у вези са листама, ја сам 18. маја писменим путем обавестила покрет да повлачим своје име са листа као и подршку било којој политичкој опцији из простог разлога – ако ја не могу после читавог овог циркуса да схватим ко је овде у праву, ко је исправан, а ко покварен, сигурну да не могу да објасним то било којој другој особи. Не могу да подржим нешто што не разумем и сама“, закључује Грубин.

„По закону се кандидати (за одборнике) не могу повући потпис након прихватања листе, већ могу дати оставке тек након избора, што сам писменим путем и најавила. Нисам никакав фантом већ особа која је прошлог лета купила стан на Врачару, а адресу променила у децембру 2023. године и данас живим у свом стану“, поручује водитељка.

Ана Грубин је осма на листи одборника „Крени-Промени“ за локалне изборе на Врачару, а 20. на листи за Скупштину града Београда. Занимање на листи које стоји поред њеног имена, како се можете видети на сајту РИК-а је – домаћица. Изборне листе Крени-Промени са именом Грубин као кандидаткиње на њима већ су проглашене, а синоћ је кренуло и штампање гласачких листића.

Виши суд у Београду јуче је оборио је изборну листу „Крени-промени“ за општину Врачар због мање валидних потписа него што је законом прописано. Жалбу на решење изборне комисије поднео је Владимир Тупањац, адвокат невладине организације ЦРТА, који је указао на то да је изборна листа Сава Манојловића имала валидних 370 потписа за предају листе у општини где је за то неопходно 600 потписа.

Затим се обратио кандидат за градоначелника овог покрета Саво Манојловић рекавши да иза обарања листе стоји председник ССП Драган Ђилас и да ће „СНС изборна комисија“ наводно вратити изборну листу Крени – Промени. Манојловић је објавио да је листа Крени-промени повукла своје чланове из бирачког одбора на Врачару и да се овим питањем више неће бавити.