Прочитај ми чланак

Саво Манојловић Неће да узме мандате у Скупштини града Београда

0

Лидер покрета "Крени - промени" Саво Манојловић рекао је на конференцији за медије да неће ући у Скупштину града Београда.

„Крени Промени донео је одлуку да напушта парламент Београда и скупштину општине Новог Београда, због изборних малверзација које су се десиле одбијамо да учествујемо на овај начин у потпуном кршењу закона и Устава. На овим изборима дешавале су се махинације. Имали смо ситуацију да председник кмечи када добијете 30 минута годиншње на РТС, имали сте дупле бирачке спискове. Имамо сад и у Нишу имате прекрајање изборних спискова, исту ситуацију на Новом београду, Врачару, Старом граду и Чачку“, рекао је Манојловић.

Ддао је да је то увод у диктатуру.

„О овоме смо посебно обавестили све из опозиције, на овај корак, мислим на опозиционе листе које су учествовале. Ово није никакво повлачење, ми ћемо се заједно са грађанима борити и за Сајам и ЕXПО“, каже Манојловић.

Рекао је да за овај потез нема подршку опозиције. Образлагајући како ће врадити мандате рекао је:

„Технички оно што ће бити урађено јесте да ће мандати бити верификовани, а онда напуштена скупштина. Одборничке накнаде неће бити прихваћене, то ћемо технички урадити јер би са оставкама, био би дуг процес а и они би отишли код странака власти“.