Прочитај ми чланак

СТИЖЕ ДАЧИЋ: Жандармерија окупирала К.Митровицу, студенти приморани да иду на митинг

0

zandarmerija 

Према информацијама са лица места, редакцији Србин.инфо јавља се велики број грађана. Студенти су уплашени, свима који не оду на митинг Ивице Дачића прети избацивање из дома.

Разне тајне службе, као и радници у студентским домовима иду од собе до собе и прете студентима ако не оду на митинг да више не могу да живе у студентсом дому. Поред студената ту су и радници у школама и Дому здравља у Косовској Митровици којима је прећено отказом уколико се не одазову и не оду на заказани митинг листе „Српска“. 

Због доласка Ивице Дачића, на десетине припадника жандармерије у цивилу распоређено је по целој Митровици, лепе плакате са ликом Александра Вучића и листе „Српска“. 

Срби су у страху, забрањено је да говоре о бојкоту избора. 

У недељу 17. новембра у северном делу Косовсне Митровице биће поновљено гласање на локалним изборима на три бирачка центра, где је гласање поништено због иницидената у првом кругу 3. новембра.

Митинг се припрема од раних јутарњих сати. Са централног градског трга Шумадија уклоњени су путнички аутомобили који су били паркирани, бина је наткривена специјално за ову прилику, а полиција је затворила све прилазне улице.

У северном делу Косовске Митровице видљиво је појачано присуство припадника косовске полиције.

На централном градском тргу стационирано је једно ватрогасно возило, а кроз град се могу видети и мобилне патроле Кфора.

(Србин инфо)