Прочитај ми чланак

„Вучићеви ДБ кадрови хоће да ућуткају Беливука и Миљковића, отворено им прете“

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић указао је данас јавности да је један од потписника „петиције за подршку Александру Вучићу“ и Дејан Царевић, директор Управе за извршење кривичних санкција.

„Осим што су напредњаци инфилтрирали своје људе у цео безбедносни и правосудни систем, ненормално је да подршку Вучићу потписује управо човек под чијом управом се налазе притвореници који су сведочили о Вучићевим везама са организованим криминалом“, каже он.

Ђорђевић истиче да се тај потпис може схватити и као „отворена претња притвореницима“ и „упозорење да држе уста затворена“, те да Вучићеви кадрови хоће да ућуткају Беливука, Миљковића и остале потенцијалне сведоке.

Из покрета Ослобођење су раније саопштили да је очигледно да се Беливук и Миљковић препоручују као сведоци сарадници у истрагама о криминалним радњама ове власти, онда када дође до њене смене.

„Човек који чува два најбитнија затвореника у овом случају и потенцијална сведока против Вучића, потписује подршку истом. Треба обратити пажњу да им се нешто не деси случајно у притвору“, наводи лидер овог покрета.

Покрет Ослобођења подсећа јавност да је именовање Царевића на место директора Управе за извршење кривичних санкција изазвало контроверзе и спорења у владајућој коалицији, будући да постоје индиције да се ради о бившем припаднику злогласног шестог одељења ДБ, које је било задужено за политичке ликвидације за време режима Слободана Милошевића.

„Многи припадници овог одељења су правоснажно осуђени за убиство Славка Ћурувије, а сви знамо ко је био министар информисања у време тог убиства и ко је јавно претио Ћурувији да ће му се осветити“, закључује Ђорђевић јасно алудирајучи на Александра Вучића.