Прочитај ми чланак

Вучићев Шутановац још 2015. године најавио агенду разоружавања народа (ВИДЕО)

0

Драган Шутановац је у Скупштини Србије још 2015. године предлагао ово што је Вучић (чију политику подржава) предложио тек јуче - да се донесе Закон о одузимању легалног оружја народу након што је син војног лица извршио масакр у три села, а дан пре малолетни син угледног лекара у основној школи.

Све учесталији инциденти које повезује злоупотреба оружја у приватном власништву идеално погодују психолошкој припреми становништва да прихвати разоружавање.

Изговор је да ће се тиме решити проблем насиља у друштву. Најсвежије вести потврђују да су власти у Србији муњевитом брзином уграбиле тај изговор и користе прилику да крену управо тим путем.

Да ли ће им ико, пре него што се пред насилницима разоружа, поставити логично питање: како то да се у Швајцарској, где грађани имају не само право него и обавезу да држе оружје, масовна убиства готово никад не догађају?

И шта кад син војног лица (или полицајца) узме његово службено оружје и изврши масовно убиство – што се и догодило?

Осим тога, илегални мигранти се шетају Србијом наоружани пушкама и пиштољима… Али, по Шутановцу и Вучићу само голоруки Србин је гарант Србије без насиља.