Прочитај ми чланак

Скупштина Србије: Чедомир Јовановић због Косова испрозивао српске патриоте

0

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић упитао је у скупштини, коментаришући најновије догађаје на Косову, где су сада див јунаци који парадирају Београдом и због чега данас не оду на Газиместан да праве партије.

Јовановић је рекао да је сличних догађаја било раније у неким другим временима у Хрватској, Босни и Херцеговини, као и на Косову и додао не треба бити превише паметан да би се закључило како се тако нешто завршава.

“Немам ниједан аргумент да могу да арбитрирам шта се тамо сада тачно дешава, али је очигледно да је оваква ситуација неодржива и да су наше илузије последица велике немоћи ове земље и лицемерја и бескрупулозности оних који су данас у политичком животу земље без обзира да ли су власт или опозиција”, рекао је Јовановић.

Упитао је ко може да гарантује да поред акције косовске полиције која, како каже, трага за криминалцима, неће страдати неко потпуно невин.

“Где су данас див јунаци, они сто парадирају овде по Београду, што нам децу воде на Златибор у кампове, доје их националзимом, да нису можда на барикадама у Зубином потоку или је тамо српска сиротиња која нема где да оде”, рекао је он.

Јовановић је казао и да су највећи критичари Вучића они који би требало да му по природи ствари буду алетернатива.

“Колико је бесмислено да нападају ауто-пут, да стоје испред парламента и говоре данас издаја сутра робија. Коме робија? Мени робија? Где су данас? Што данас не оду на Газиместан да тамо праве партије, где су данас владике? Чарнојевића би данас прогласили за издајника”, рекао је Јовановић.

Он је додао и да “нико не зна шта ће сутра бити на Косову”, као и да није све позориште Вучића и Тачија, као што поједини говоре.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!