Прочитај ми чланак

Скандал: МУП дао медијима податке о Кривокапићевим ћеркама

0

Ћерке премијера Црне Горе, Јелена и Милена Кривокапић већ данима су на удару медија под контролом српске власти, који прате сваки њихов корак. Подаци о томе где живе и шта раде недавно су објављени у једном прорежимском дневном листу, а како сазнају новине “Нова”, сви подаци који су објављени јавност претходно су дати полицијским службеницима МУП-а Србије.

Наиме, под образложењем да обављају безбедносну процену њиховог боравка у главном граду Србије, припадници МУП-а су посетили један београдски локал у ком раде ћерке премијера Црне Горе. Том приликом, полицајци су тражили од Јелене и Милене информације о томе где живе, који аутомобиле користе, с ким се виђају и слично. Разговор је обављен без претходно показаног налога, а службена белешка није достављена црногорској полицији, иако су исту, како сазнаје наш дневни лист, тражили од својих српских колега.

Foto: Privatna arhiva

Три дана касније, готово идентични подаци, које су Кривокапићеве ћерке дале МУП-у, објављене су на насловној страни једног прорежимског медија. У поменутом тексту наведено је да њих две зарађују новац у нашој земљи, док њихов отац “пљује Србију”.

Думановић: Полиција годинама ради овакве ствари

Бивши инспектор Управе криминалистичке полиције, Милан Думановић за “Нову” је рекао да се годинама подаци које сакупља полиција злоупотребљавају.

“Срамота је за Србију да се на такав начин односи према ћеркама премијера друге државе и да се износе лични подаци, да се говори где су запослене и где живе”, наводи он.

У недавном саопштењу које је објавило Министарство спољних послова Црне Горе, изражена је забринутост због кампање која се води против представника црногорске власти и њихових породица у поединим медијима у Србији, на шта је реаговао председник Александар Вучућ, тврдећи да он нема никакве везе са писањем таблоида, јер би, у супротном, био диктатор.

“Само у последњих неколико месеци смо имали бројне истраге и хапшења која су најпре најављивани у медијима које он контролише. То вам је одговор на питање да ли постоји спрега медија и државе. Подсетићу вас и на то да се поједини власници медија јавно хвале да су пријатељи са Вучићем и да имају изузетно јаке везе у полицији и БИА”, напомиње Думановић.

Вулин најавио прогон

Од кад је смењен режим Мила Ђукановића, српска власт констатно води кампању против тамошњих функционера. Један од повода била је и Резолуција о Сребреници, због чега су јавно жигосани Кривокапић и председник Скупштине, Алекса Бечић.

Међу најгласнијима у критикама, након одлуке Скупштине Црне Горе, био је министар унутрашњих послова Србије, Александар Вулин.

“Тражићу од Вучића да онима, који су гласали за Резолуцију, забрани улаз у Србију. Нека своје породице добро распоређене по Београду виђају у Црној Гори”, рекао је Вулин.

Реагујући на медијски линч, недавно су се огласиле и ћерке Здравка Кривокапића, Јелена и Милена, које су у саопштењу, достављеном порталу Нова.рс, поручиле да се не осећају безбедно и да су веома разочаране због тога што их неко протерује из државе и града који доживљавају као свој.

„Са неизмерним жаљењем констатујемо да је хајка која је покренута на нашу породицу, од данас и на нас две лично, учинила да се не осећамо сигурно и да је нас даљи боравак у Србији неизвестан. Ово што раде таблоиди је оно што може да види сва јавност и Србије и региона, али ми нисмо суочене само са медијским линчом. О свему смо обавестиле институције које се баве безбедношћу у Црној Гори“, навеле су оне у свом саопштењу.