Прочитај ми чланак

МУП СРБИЈЕ: Приведени припадници „косовске“ полиције – један задржан!

0

Четворица припадника такозване косовске полиције приведена су у среду приликом контроле на административном прелазу, а један од њих је задржан, потврђено је Танјугу у Министарству унутрашњих послова Србије.

„Четворица припадника косовске полиције су приведена, један је задржан – заменик директора полиције“, саопштено је из МУП-а.

Они су приведени приликом контроле на прелазима, због безбедносних провера, прецизирано је из МУП-а.

МУП је јуче саопштио да су неосноване тврдње Приштине о наводном задржавању аутобуса са регистрационим ознакама са територије Косова и Метохије на граничном прелазу Батровци и навело да полиција није никога задржавала нити спречавала улазак и пролазак било ком грађанину са територије Аутономне покрајине Косово и Метохија.

Министарство је објаснило да је у току појачана контрола свих путника на граничним прелазима и да се врше безбедносне провере у циљу веће сигурности и безбедности грађана, што, како наводе, може проузроковати дуже задржавање на самом граничном прелазу.

Приштински медији објавили су раније јуче да су наводно стотине грађана КиМ биле блокиране у Србији на прелазу са Хрватском и да им није било дозвољено да наставе путовање.

Представници привремених приштинских институција оптужили су Београд да је то одговор на одлуку Парламентарне скупштина СЕ да усвоји препоруку за пријем тзв. Косова у СЕ.