Прочитај ми чланак

Еколошки устанак: МУП да каже који инспектори су у притвору тукли Д.Д. до смрти

0

Посланица Еколошког устанка Данијела Несторовић затражила је од Министарства унутрашњих послова и Полицијске управе Бор обавештење о томе ко су инспектори који су "учествовали у испитивању и батинању Д.Д.", који је као брат осумњиченог за убиство Данке Илић (2) преминуо у притвору.

„Пре две године сам указивала на инспекторе из Кладова и Бора који су испитивали и мучки изнуђивали батинама исказе од активиста из Мајданпека. Кривичне пријаве су одбијене, као неосноване, што сам и очекивала. Овај пут истина мора да се утврди! Шта је следеће! Није бре ово средњи век да се људи мучки и зверски муче приликом испитивања у полицијским станицама! Уставом РС је прописана обавеза хуманог поступања са притвореницима“, рекла је Несторовић у писаној изјави.

Она је подсетила да су режимски медији након смрти Д.Д. навели да је он преминуо од последица инфаркта, пре налаза обдукције, којом је накнадно на Институту за судску медицину у Београду утврђено да је Д.Д. преминуо од насилне смрти узроковање батинањем.

„Овакво понашање полицајаца и режимских медија показује стање у држави које хитно мора да се решава“, рекла је Несторовић.