Прочитај ми чланак

Шешељ: Здраво, брате Србине! Зукорлић: Ћао, брате Турчине!

0

Првог дана заседања новог парламента Србије, лидер радикала Војислав Шешељ похвалио се како се у холу Скупштине нашалио са послаником БДЗ-а Муамером Зукорлићем и рекао му: „Где си, Муамере, Србине!“, након чега му, како је тврдио лидер радикала, Зукорлић није рекао ништа.

seselj

Бивши муфтија за Ало испричао је своју верзију приче, а она има сасвим другачији ток, а и крај…

– Прво мислим да је веома непристојно да неко прича за медије о свом приватном разговору, а поготово да препричава своју верзију приче, а не онако како је стварно било. Истина је следећа: он је мени док сам седео у сали пришао да се поздравимо. Пришао ми је са широким осмехом и пружио ми руку. Тада је рекао ту неприличну шалу: ”Добро дошао у Скупштину, брате Србине“. Ја сам му на то узвратио: „Боље те нашао, брате Турчине“. Он је на то заћутао и кренуо назад према свом месту, док су се његови радикали прилично накиселили, јер су вероватно мислили да њему нико ништа не сме да одговори. Он је, потом, тај наш приватни разговор испричао медијима, али је изоставио све оно што њему није ишло у прилог. Ја га овом приликом упозоравам да тако нешто више никада не уради, јер ако настави, ја ћу то сматрати озбиљним увредама на националној основи. Поготово није коректно што се појавила та прича да сам побегао када се он, наводно, тако нашалио, јер се њему никада нећу помаћи са пута, а камоли бежати од њега – изричит је Зукорлић.

Зукорлић јуче није био у Скупштини јер је био први дана рамазана, а како каже, скупштински амбијент није право место за обележавање једног таквог дана.

– Први дан рамазана отвара једномесечну страницу која је веома посебна, за коју треба бити и духовно и ментално спреман, а ја на Скупштину још нисам навикнут, због начина на који се одвијала расправа у петак и на који се одвијала јуче, јасно је да Скупштина није амбијентално добра за овакаву врсту духовног стања. Такође, нисам им ни неопходан. Ја сам у Новом Пазару, бавим се неким другим стварима и покушавам да докажем да члан парламента не мора нужно да седи у клупама или у бифеу, него да има и других активности на пољу законодавства или других области. Иначе сам мишљења да Скупштина оваква каква јесте маргинализује квалитетан рад појединаца, а чињеница је да се сви веома разликујемо по бројним критеријумима. Зато мени не пада на памет да стално седим тамо и чекам када ће доћи мојих пет минута да нешто кажем – каже Зукорлић.