Прочитај ми чланак

САД задовољне са радом премијера Дачића

0
фото: Танјуг

фото: Танјуг

(Танјуг)

Председник Владе Србије Ивица Дачић и директор Канцеларије за јужну и централну Европу Стејт департмента Џонатан Мур оценили су данас да су билатерални односи Србије и САД веома квалитетни, те да Србија, што се тиче спољне политике САД на Балкану, више није фактор нестабилности  већ пожељан партнер.

„Сједињене Америчке Државе дају пуну подршку Влади Србије и премијеру Дачићу у процесу евроинтеграција и решавању проблема на Косову и Метохији“, истакао је Мур.

Он је нагласио да у односима две земље предстоји период снажења економске сарадње, пре свега инвестирања америчких компанија у привреду Србије.

Помозите рад Србин.инфо! Да и даље останемо независни, српски, православни, анти-глобалистички сајт.

Влада Србије озбиљно примењује одредбе бриселског споразума и у току су припреме за локалне изборе на Косову и Метохији, рекао је премијер Дачић.

Мур је разговарао и са шефом Канцеларије за Косово и Метохију Александром Вулином.

ЂУРИЋ: САД, ЕУ, ОЕБС ДА БУДУ ГАРАНТИ ФЕР ИЗБОРА НА КОСОВУ

Саветник председника Србије Марко Ђурић пренео је данас директору за јужну и централну Европу Стејт департмента Џонатану Муру забринутост због, како је казао, „повремених отворених опструкција“ у спровођењу договора Београда и Приштине.

Како је саопштено из председникове Службе за сарадњу с медијима, Ђурић је саговорника детаљно информисао о напорима наше стране у процесу примене споразума Београда и Приштине и изразио чврсто уверење да ће САД, ЕУ и представници међународне заједнице (првенствено ОЕБС) укључени у организацију локалних избора бити гаранти фер и коректног изборног процеса.

Како се наводи, Ђурић и Мур су током разговора, размотрили већи број значајних питања из домена билатералне сарадње Србије и САД, регионалне сарадње на Западном Балкану и наставка пута наше земље ка пуноправном чланству у ЕУ.

Мур је најавио максимално ангажовање америчких представника у успешном спровођењу окупаторских шиптарских избора на Космету, а посебно је похвалио видно унапређењу сарадњу Србије са земљама окружења, додаје се у саопштењу.