Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ ИСПРЕД СКУПШТИНЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Одбранимо слободу! ФОТО

0

Више хиљада грађана окупило се вечерас на протесту испред Скупштине Црне Горе, поводом неуставне полицијске отмице једног од лидера Демократског фронта Небојше Медојевића и могућег затварања Милана Кнежевића.

Велики број грађана носи жуте прслуке, по узору на демонстранте у Паризу. Булевар испред зграде парламента блокиран је за саобраћај.

Протест организује Демократски фронт. Присутни су и предсједник СНП Владимир Јоковић, Горан Даниловић и Горан Радоњић из Уједињене Црне Горе, Милош Конатар и Лука Ракчевић из Грађанског покрета УРА, као и генерални секретар Праве Црне Горе Владисав Дајковић.

На улицама Подгорице видљиве су појачане снаге безбедности.

–Позивамо Вас да присуством подржите протест без обзира на ваше мишљење о политичким ставовима Небојше Медојевића и Милана Кнежевића. Протест није скуп подршке било којој партији и било чијој политици. Позивамо вас зато што ова незапамћена полицијска самовоља, која се дрзнула да народне посланике отима и хапси, представља кап која је прелила чашу. Ако им ово прође – ако пустимо да осиљена полицијска чизма прегази Устав и развали врата Скупштине, постаћемо полицијска земља у којој нико – ни ви, ни ваши ближњи, ни ваши изабрани представници – није заштићен, и нико није слободан. Зато нам се придружите да одбранимо Устав и слободу, саопштено је из ДФ-а

На скупу ће, како је најављено, бити подијељени жути прслуци као јасна симболика народног антирежимског отпора који нам долази са улица Француске.

Медојевић је јуче враћен је у ЗИКС, након што је пребачен у Ургентни центар Клиничког центра Црне Горе због здравствених проблема.

Члан председништва ДФ-а Милан Кнежевић рекао је на прес конференцији у згради парламента да ће председник Црне Горе Мило Ђукановић и премијер Душко Марковић сносити директну одговорност уколико се Медојевићу нешто деси.