Прочитај ми чланак

Вучићев циркус имагинаријум – Заветница: Тражићу ђачке униформе у бојама заставе

0

Што већа издаја - то мора боље да се покрива националним фолклором и бусањем у патриотске груди. То је опробани рецепт Александра Вучића од којег не одустаје.

Министарка за бригу о породици Милица Ђурђевић Стаменковски изјавила је данас да њена иницијатива да се у основним школама уведу ђачке униформе није покушај да се некоме нешто наметне.

Објаснила је да ће то бити покушај да се направи дијалог са школама на бази препоруке, како би „објаснили колико је то важно“.

– Ми не желимо никоме ништа да намећемо, нити било кога да униформишемо, али треба да постоји ред, да деца осете ред. Деца у реду који се успостави боље функционишу, боље одрастају, боље су им навике, имају нека правила која поштују. Када ви научите да поштујете одређена правила, ви се у животу далеко одговорније понашате – рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Са друге стране, према њеним речима, био би релаксиранији и буџет родитеља, јер би сва деца пригодно била обучена за школу. Навела је да су многи подржали ту њену идеју и да многи не би имали ништа против да деца у школама имају прикладне униформе.

– Рецимо у бојама наше тробојке, зашто да не. Мислим да треба да вратимо то једно поштовање у основне школе – казала је Ђурђевић Стаменковски.

Додала је и да ће о свему томе имати разговоре са министарком просвете Славицом Ђукић Дејановић. Говорећи о свом ресору, казала је да са Министарством жели да обиђе све делове Србије, посебно на југу, како би обишли све породице, правили пријеме грађана и чули како могу да им помогну.

– Нећу сада да радим те активности јер је изборна кампања, него од септембра, када крену одређени послови, да одем и да са тимовима нашим обиђем све те крајеве. У свакој општини хоћемо да оснујемо канцеларију за породицу – рекла је Ђурђевић Стаменковски.