Прочитај ми чланак

САД хитно пребациле групу стратешких бомбардера у Европу! Ово је план…

0

САД не крију да је њихов циљ будућа конфронтација са Русијом. Због тога су у Европу ужурбано пребацили групу стратешких бомбардера B-52H Stratofortes. Локација авиона била је енглеска војна ваздушна база под називом Ферфорд.

Из те базе су својевремено полетели НАТО авиони да бомбардују Ирак и Југославију. Сада ће увежбавати маневре у близини руских граница, а коначни циљ може бити Калињинград.

О томе је све чешће почело да се говори у западној штампи, као да се унапред спремају за провокације великих размера.

Важно је напоменути, да Пентагон ни на који начин не покушава да сакрије сврху пребацивања B-52H у Европу. Један активни официр америчког ваздухопловства је директно изјавио, да ће посаде америчких стратешких бомбардера проучавати „будуће место рата“.

Американци, као и до сада, усмено обећавају Европљанима потпуну заштиту од било каквих претњи, а долазак ових бомбардера треба да покаже савезницима њихову спремност да се за њих боре до смрти. Међутим, у стварности, као што знамо, све ће се догодити управо супротно.

Група од четири бомбардера која је стигла у британску ваздушну базу, не би ништа битно променила. Однос снага се неће померити у њихову корист и они то одлично знају. Они само треба да покажу своју одлучност савезницима, како они не би посумњали у способност САД да брани своје територије.

Уосталом, ако се покаже да Американци нису у стању да им буду одбрамбени зид, онда ће почети да постављају непријатна питања и износити тврдње о сврси америчких војних база у Европи.

САД желе да избегну такав развој догађаја, па ће на сваки могући начин демонстрирати своју снагу. Није први пут да шаљу авионе и носаче авиона напред-назад, не смета им гориво, штампаће и куповати доларе.

Тренутно, САД имају глобалне проблеме. Недавно је представник Пентагона признао да Русија производи много пута више наоружања, опреме и муниције, него цео НАТО блок заједно.

И то нису само речи, већ право стање ствари. Међутим, у исто време, Сједињене Државе не могу неосновано да признају победу Русије. За њих ће то бити слично катастрофи глобалних размера.

Тада никаква уверавања неће помоћи да се ситуација исправи и поврати поверење савезника. Европа већ има проблема са тим, а ако дође до јасног пада одбрамбених способности НАТО-а, то ће изазвати непредвидиве последице.

С тим у вези, Американци делују по провереном обрасцу и неће да мењају своје ставове.

За њих је много исплативије да стварају илузију заштите него да лично учествују у непријатељствима. Деценијама су од тога добијали добре користи, а онда је одједном Русија свима отворила очи и показала праву суштину читавог НАТО блока.

Пре тога су мислили да сва моћ почива на савезу, и да нису морали ни да покушавају да покажу своју снагу.

Али прво звоно за узбуну зазвонило је 2008. године, када су западни инструктори журно напустили територију Грузије и нису се мешали у сукоб. Једноставно су били уплашени јер нису били спремни за ово.

Онда су се издешавали за њих и други непријатни догађаји, па 2014-та и повратак Крима и опет нула реакција. Као резултат тога, испоставило се да Американци једноставно испумпају новац из Европе како би осигурали сопствено благостање.

Да Русија није показала целом свету шта је западна војна моћ, они би наставили да заваравају савезнике, цртајући на папиру моћну одбрану од сваког непријатеља.