Прочитај ми чланак

ПAКТ ПРОТИВ СНС-а: Функционери СПС и ДС спремају удар на Вучића?

0
 Бранко Ружић и Радослав Милојичић Кена  (Фото: Приватна архива)

Бранко Ружић и Радослав Милојичић Кена (Фото: Приватна архива)

Потпредседник СПС Бранко Ружић и шеф изборног штаба ДС Радослав Милојичић Кена договарају рушење напредњака, сазнаје “Блиц”.

Функционери социјалиста и демократа се, према сазнањима Блица, последњих месеци учестало виђају, а о коалицијама су почели да се договарају пре него што је дефинитивно било познато хоће ли бити ванредних парламентарних избора.

Није познато шта о овим договорима мисле лидери њихових странака, Ивица Дачић и Бојан Пајтић.

– Они се дуго познају и друже се. Пре него што су расписани избори, договорили су коалиције у неколико општина – каже извор “Блица” који је присуствовао једном од дружења.

Наш саговорник открива да Ружић и Милојичић увелико праве планове о сарадњи и након парламентарних избора.

– Доста тога зависиће од резултата избора, али дугорочно планирају да руше СНС где год се укаже прилика, зашто да не и на републичком нивоу уз помоћ још неких коалиционих партнера – истиче наш саговорник.

„Блиц” је дошао до фотографије на којој су њих двојица загрљени и по којој се може закључити да су веома блиски. Иако су избегли да одговоре на наше питање о сарадњи СПС и ДС, веома похвално су се изјаснили један о другом.

Ружић каже да је фотографија настала током прославе 25. годишњице СПС у Смедеревској Паланци, где је Милојичић председник општине. Као добри домаћини, наводи он, социјалисти су позвали представнике локалних партија.

– Сваки млад човек који покаже способност заслужује поштовање, чак и када је политички опонент. Наравно да рушење никада није била опција нас социјалиста, већ само креација. Штета је што Кена и њему слични своју енергију троше на опцију која је без визије и светле будућности – каже потпредседник СПС за „Блиц”.

Милојичић је такође избегао да одговори на питање о будућој коалицији, али је за Ружића имао само речи хвале.

– Иако смо политички противници, ценим њега лично и његово сагледавање катастрофалне ситуације у којој се Србија налази и храброст да то и каже. Жао ми је што је на страни коју ће Демократска странка послати у политичку историју 24. априла – истиче Милојичић.

Оваква политика потпредседника СПС није непозната, јер је Ружић више пута и јавно оштро критиковао напредњаке и премијера Aлександра Вучића. Због тога је био и на мети функционера СПС. Такође, после избора 2014. није ушао у Владу, иако је претходно две године био министар задужен за европске интеграције.

Стефановић: Нису интересантни

Потпредседник СНС Небојша Стефановић изјавио је за „Блиц” да је СПС конкуренција напредњацима на свим нивоима.

На молбу да изабере између Бранка Ружића и Милутина Мркоњића, он је рекао:

„Нису ми интересантни. Они су предводници таласа који показује идеју да СПС може и са другим партнерима и то је легитимно.“

Извор: Блиц