Прочитај ми чланак

Орић чека захтев Србије

0

naser-oric

Неизвесност око судбине Насера Орића, ратног команданта Армије БиХ за Сребреницу, и даље траје. Он се још налази у швајцарском притвору, у ишчекивању даље процедуре.

– Србија нам још до сада није послала званични захтев за изручење – истакао је за „Новости“ шеф службе за информисање јавности швајцарског Федералног бироа за правосуђе Фолко Гали.

Тиме је Гали демантовао тврдње Бакира Изетбеговића, члана Председништва БиХ, да је, према информацијама из дипломатских канала, Министарство правде Србије још 12. јуна ове године Швајцарској ипак упутило такав захтев.

Гали је раније за наш лист потврдио да ће Орић остати у притвору све док Швајцарска не одлучи да ли ће га изручити Београду или не. Рок за ову одлуку не постоји, али зато Србија има временско ограничење од 18 дана да пошаље захтев.

Орић је ухапшен 10. јуна, у Швајарској, по међународној потерници Србије. Наше власти су, засад, прошлог петка само проследиле надлежној швајцарској служби захтев за хапшење који је издат у фебруару прошле године, чиме је потврђена валидност тог захтева.

 

Извор: Вечерње новости