Прочитај ми чланак

Нови полтронски говор Томе Момировића (ВИДЕО)

0

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић не пропушта ниједну прилику да се додвори председнику Србије Александару Вучићу.

Најновија прилика за то указала се током обиласка радова на деоници аутопута “Милош Велики” од Прељине до Пожеге.

Tomislav Momirović Foto:Screenshot/Twitter/@BaOgra

Министар Момировић је на крајње бизаран начин започео оду захвалности председнику Србије:

“Ако неко ко нас не подржава није спреман да то похвали, мора да запамти да ће историја то памтити и да историја неће моћи да ћути пред ситуацијом у којој се сад налазимо и пред инфраструктурним пројектима које сад спроводимо”, укорио је министар све оне, претпостављамо из опозиције, који налазе ману раду и прегалаштву државних структура.

А онда се бацио на добро познат терен, говор посвећен Вучићу, у коме се меша дивљење, извињење и све оно што министар од милоште знан и као Тома Мона практикује неко време:

“Ја се извињавам, господине председниче, што једном министру изабраном од стране парламента толико дајем за право да пред вама који сте непосредно изабрани и који сте врховни командант наших оружаних снага (?!) и који сте нашли своје време да дођете, обићете ове радове, додатно притиснете и нас као чланове Владе и наше извођаче, што за нас уме да буде, не могу да кажем непријатно, али је тешко, није то мали притисак, то нам свима подиже тензију. Ми заиста дајемо све од себе, сваке недеље имамо састанке овде да бисмо ову најтежу деоницу развили, али оно на чему ми сада радимо и овде, и у Војводини, и у Источној Србији, то ова земља није видела никад у својој историји. И ја сам уверен да ће сви то видети, а оно што заиста нама свима и пред нама и пред грађанима подиже ниво обавезе, историја ће ово запамтити и историја неће моћи да ћути”, епски је тријумфовао Томислав Момировић.

Колико је председник био дирнут овим бираним речима није познато, али је Вучић и ову прилику искористио да оплете по опозицији, уз неколико обећања, попут оног да ће се до границе с Црном Гором путовати за два сата и 15 минута, а причао је нешто и о прислушкивању и о наредним данима у којима ће се “видети све“.

Председник нам је поручио и да није поднео оставку 1. априла, јер “докон поп и јариће крсти“.