Прочитај ми чланак

НОВЕ СЛИКЕ ПОНИЖЕЊА ИЗ ЈАГОДИНЕ Преко 3.000 људи се пријавило за Палмину милостињу

0

Око 3.000 грађана са територије града Јагодине пријавило се за пријем код председника Скупштине града Јагодине Драгана Марковића Палме последњег петка у години. Ради се о грађанима којима је потребна помоћ, породицама са више деце и старијим људима којима је потребна помоћ.

„Познато је да ми већ 14 година висе пута на годисњем нивоу помажемо грађанима са територије града Јагодине и хоћемо да они који пуне буџет буду и корисници буџета. Данас се пријавило око 3000 људи и то су породице које имају троје и више деце и старији људи који су болесни и треба им новац за лекове. Са мном је овде као и увек, што би лекари рекли „конзилијум“, састављен од директора Центра за социјални рад, Опште болнице у Јагодини, Дома здравља у Јагодини, Јавног комуналног предузећа „Стандард“, као и руководства града Јагодине и на основу одлука надлежне комисије грађанима се помаже са одређеним новчаним износом, а то је од 2 до 15 хиљада динара, зависно од броја деце и степена социјалне угрожености и 70 посто људи који дођу на пријем су позната лица“, рекао је данас председник Скупштине града Јагодине, Драган Марковић Палма.

„На пријем одавно не долази нико коме би била потребна нека инфраструктруна помоћ, јер смо ми решили 99 посто ствари у граду и селима, када је у питају инфраструктура. Такође, готово да нема оних који траже посао, јер је највећи број људи у Јагодини запослен. Ја ћу на традиционалном Новогодишњем коктелу 27. децембра саопштити једну вест, а од тога ће користи имати сви грађани на територији града Јагодине. Не постоји ниједан град у Европи, који ће тако помоћи свакој породици и сваком члану породице“ поручио је Марковић.

„Ми када планирамо буџет главне ствари су социјална правда, борба против беле куге, помоћ породицама где се рађају деца, инфраструктура, као и подршка студентима, омладини, пољопривредницима и пензионерима. Ми имамо свакодневни контакт са грађанима и они су најбољи менаџери. Најбољи саветник, најбољи менаџер је обичан човек који има 50 година, онај ко је домаћин, јер све што каже води рачуна да то буде домаћински и када нешто предложи зна да мора за то да обезбеди средства. Задовољан сам 2018. годином, много тога смо урадили, штедели смо и код нас не могу политичари да примају паре и да се њхове породице запошљавају. У овом граду тога нема. На територији града Јагодине сва су села сређена и наша села имају услове као у Швајцарској“ рекао је Марковић.

Шта рећи…

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!