Прочитај ми чланак

Николић, Дачић, Вучић: “Срби, изађите на шиптарске изборе, ми смо уз вас“

0

dacic-vucic03-blic-oliver-bunic_f(Бета)

Државни врх Србије позвао је данас косовске Србе да изађу на локалне изборе на Косову 3. новембра, јер је то најбољи начин борбе за државне и националне интересе и поручио им да ће држава остати уз свој народ на Космету, без обзира какву одлуку донесу.

„Кораци које будемо предузели наредних недеља и месеци показаће да ли смо искористили шансу и победили или се догодио неуспех“, рекао је новинарима саветник председника Србије Марко Ђурић испред зграде Председништва, где је одржан састанак државног врха и представника Срба са северног Косова.

Ђурић је истакао да су избори статусно неутрални и да је то гарантовано и Бриселским споразумом. Саветник председника је навео и да Србија неће дозоволити да на гласачким листићима буде „лого такозване независне државе Косово“, јер се у том случају не може говорити о нормалном изборном процесу.
Прочитајте и:

„Сигурно ни ЕУ неће дозволити тако флагрантно кршење принципа статусне неутралности“, рекао је Ђурић.

Државни врх је косметским Србима поручио да би формирање општина заснованих на принципима статусне неутралности, а што произилази из Бриселског споразума, требало да буде начин борбе за националне интересе.

Министар за повратак и заједнице у окупаторској шиптарској влади на Космету, Далибор Јевтић ,позвао је данас Србе да изађу на локалне изборе на Космету и поручио расељеним Србима да имају право да гласају.

Јевтић је у селу Суви Дол код Липљана рекао новинарима да је извесно да ће свако ко је рођен или је живео на Космету пре 1999. године и имао пребивалиште у одређеној општини моћи да гласа, јер је то њихово законско право.

Јевтић је указао да постоје дилеме на северу Косова око изласка на изборе, али је оценио додао да оне нису изражена у оној мери као на претходним изборима који су већином били бојкотовани.