Прочитај ми чланак

МИЛОГОРЦИ ОДЛЕПИЛИ: Министар полиције шурује са српским „терористима“

0

Владајућа Демократска партија социјалиста Мила Ђукановића оптужила је министра унутрашњих послова Горана Даниловића, иначе, представника опозиције у прелазној црногорској влади, да се, уместо да штити државу, ставио на страну терориста.

Milo-Djukanovic-americka-am

У саопстењу ДПС достављеном медијима се наводи, да је Даниловић одлучио да из позиције министра унутрашњих послова пређе директно у улогу адвоката групе страних држављана које Врховно државно тужилаштво сумњичи за стварање криминалне организације и тероризам у покушају.

– Такав случај није забележен од кад је влада и терориста: да се неко коме је у опису посла да штити државу и од таквих опасности, директно стави на страну осумњичене криминалне групе и покуша да релативизује сумње у њихову кривицу – наводе из ДПС-а.

Наводи се и да је Даниловић у маниру свог политичког идеолога, бившег српског премијера Војислава Коштунице, тврдио да нема појма о читавом догађају, пар дана касније тврдио да су објављени транскрипти разговора осумњичених „смишљена подвала“, и да те особе нису могле да комуницирају.

Очигледно, реч је или о Даниловићевој видовитости, или о још једном покушају манипулације читавим догађајем, наводи се у саопштењу ДПС.

– Уместо што адвокатише осумњиченима за стварање криминалне организације и тероризам у покушају, за Даниловића би било много корисније да своје последње дане на месту министра унутрашњих послова искористи да се што боље информише макар о актуелним дешавањима у држави и да се припреми за одбрану по поднетој кривичној пријави, јер је заштићене личне податке црногорских грађана, укључујући и фотографије које представљају део података са којима искључиво располаже МУП, отуђио из тог Министарства – наводи се у саопштењу.

Поручују и да је Даниловићу опозициона клупа ваљда загарантована, те да ће остати упамћен као пример какав министар не треба да буде и како треба добро водити рачуна да такви кадрови никада не нађу на одговорним државним дужностима.