Прочитај ми чланак

Политички земљотрес: Наредних дана се очекује хапшење Мила Ђукановића!?

0

Загребачки "Јутарњи лист" преноси како би наредних дана могао бити ухапшен бивши председник Црне Горе Мило Ђукановић.

Лист се позива се на наводне изворе из Црне Горе да „како се прича по Подгорици, државно тужилаштво, које је сада под капом владајуће просрпске коалиције, то бомбастично хапшење припрема након што се наводно договорило са недавно из Велике Британије изрученим “бизнисменом” Душком Кнежевићем који је наводно пристао да сарађује и да буде “заштићени сведок покајник“.

Званичних извора на које се лист позива нема, али аутор текста истиче како би хапшење Мила Ђукановића „било прворазредни догађај с могућим далекосежним последицама“.

– Очигледно је да то хапшење и евентуални процес не би имали само “криминални белег” него би носили и велики политички терет обрачуна садашњих просрпских власти да разбију своје процрногорске супарнике. И могло би додатно изазвати сукобе у ионако растројеном и раскољеном црногорском друштву – наводи се.

О хапшењу Ђукановића говорило се и на седници скупштинског Одбора за политички систем, правосуђе и управу. Посланик ДПС-а Андрија Николић казао је Милуну Зоговићу (ДНП) да он и његове колеге одавно најављују хапшење Мила Ђукановића.

– Ту се ради искључиво о покушају да се политички осветите Милу Ђукановићу због онога за шта га политички теретите, а то је независност и чланство у НАТО. То је кључни грех Мила Ђукановића. И ви сада покушавате да наметнете тужилаштву обавезу да ћете бити задовољни оног тренутка када тужилаштво ухапси Мила Ђукановића. Јер до тада нема правде у Црној Гори, али ће је бити када ухапсе Ђукановића. То говори да ваша подршка овим људима није безусловна, него да коинцидира са оним што су ваша политичка очекивања – казао је Николић.

– Онда треба сад у овим условима, овакве политичке хајке да претпоставимо да би Мило Ђукановић или било ко сутра од нас имао третман као било који грађанин. Јасно је какаве обавезе ви намећете тужилаштву. Први коментар који сте дали у односу на нову тужилачку организацију је да од њих очекујете да саопште однос према државном удару, и да ће то бити услов да их подржите. И ви сте их подржали. Познавајући Марковића (ВДТ), коло среће се окреће господине Зоговићу, видећемо где ће нас одвести ове политичке акције реваншизма од 2020. – додао је Николић.

Зоговић је навео да се не ради о Ђукановићу лично.

– Ко је год кршио закон треба да буде доступан правди. Ја нисам рекао да буде затворен Ђукановић, иако сматрам да треба да буде у стотине судских процеса, већ сам питао да ли је био позван на разговор. Што се тиче државног удара немамо ми проблема са доказима већ имамо проблема са монтажом – одговорио је Зоговић.