Прочитај ми чланак

КО ГУБИ ИМУНИТЕТ – Љајић или Шешељ?

0

Посланик СРС Александар Шешељ питао је данас када ће Влада Србије да одузме имунитет министру Расиму Љајићу, а посланик СДПС-а Милорад Мијатовић упутио контрапитање председници парламента и председнику Административног одбора када ће без мандата да остане шеф посланика СРС Војислав Шешељ.

„Радикали – најамничка странка“

– Када ће Влада Србије да одузме имунитет Расиму Љајићу? Зашто је толико важан за коалицију? Још гура прст у око српском народу када прави коалицију у БНВ са Сулејманом Угљанином, који отворено говори да је Србија фашистичка творевина – питао је Шешељ у делу седнице на којој посланици постављају питања.

Шешељ тврди да је Љајић, за председника Бошњачког националног вијећа, „изабрао“ Есада Џуџу који је недавно објавио „распарчану“ карту Србије.

Мијатовић је у делу седнице на којој посланици постављају питања затражио обавештење када ће Административни одбор да остави Војислава Шешеља без мандата, јер је, како каже, реч о осуђеном ратном злочинцу. Он је обраћање Александра Шешеља оценио изреком „ивер не пада далеко од кладе“, а радикале назвао „најамничком странком“.

„Ваше време је истекло“

– Они који инвестирају у човека прошлости треба да знају да је то лоша инвестиција, јер не даје резултате. Ваше време је истекло. Србија је другачија. Ви се нисте променили, а Србија иде напред, иде у Европу – рекао је посланик СДПС.

Мијатовић је навео да радикале више не очекује у парламенту и оцењује да су ово њихови „последњи трзаји“.

Александар Шешељ је рекао да су радикали излазили сами на изборе, а да је партија Расима Љајића у последњих 18 година „сателит странка“ која попуњава само управне и надзорне одборе.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!