Прочитај ми чланак

КЛАДИОНИЦЕ: Победа Вучића извесна, али није „сигурица“

0

Уколико се на победу Александра Вучића на председничким изборима кладите и уложите 100 динара, добићете 160 динара.

Квота 1,6 на Вучића најмања је међу свим понуђеним кандидатима, те се, рекли би искусни кладионичари, његова победа готова извесна, али никако „сигурица“ јер би у том случају квота била око 1,2.

Поједине спортске кладионице објавиле су већ у својим понудама за клађење и специјале посвећене председничким изборима, али, како кажу, још се нико не клади на победника.

После Вучића, најмања квота, али не баш и мала, јесте на победу Томислава Николића на којег би се на уложено добило више од дупло, тачније 2,3 пута више. Треће место кладионице дају лидеру СПС Ивици Дачићу, на којег је квота 10, а потом следе Вук Јеремић са квотом 12 па Саша Јанковић – 18. На лидера радикала Војислава Шешеља као победника на изборима могло би се добити 20 пута више, а за Расима Љајића и Зорану Михајловић чак 50.

Највеће квоте су за оне за које се готово извесно зна да немају велике шансе. Квота 500 је на Бошка Обрадовића и Бориса Тадића, 700 на Сулејмана Угљанина, а чак по 1.000 на Чедомира Јовановића, Муамера Зукорлића, Мирославу Миленовић, Ђорђа Вукадиновића, Вука Драшковића, Марка Ђуришића, Борка Стефановића, Ненада Поповића и Драгана Марковића Палму.

Квоте су претходно биле знатно другачије, али су се промениле од када је кандидатуру званично објавио Вук Јеремић. Пре тога Вучић је био заиста „сигурица“ са 1,25, следио је Николић са 1,8, Шешељ је имао квоту свега седам, а Јанковић 10. Једини који је смањио квоту управо је Јеремић који је у претходним недељама имао чак 25.

У кладионицама, међутим, напомињу да уколико је тикет одигран на кандидата пре званичне номинације, а кандидат из било којих разлога не учествује на изборима тикет је губитни.

Стефановић: Одлука о кандидату прво на органима

Функционер СНС Небојша Стефановић изјавио је да ће СНС одлуку о кандидату на председничким изборима донети на својим страначким органима. Како каже, свој став о томе ће прво изнети пред њима, а не прво пред медијима. „Било би неозбиљно да се о томе изјашњавам пред медијима, а пре консултација са страначким колегама и састанцима страначких органа“, рекао је Стефановић одговарајући на питања новинара укључујући и да ли је за то да се за председника кандидује лидер странке и премијер Александар Вучић или актуелни председник Србије Томислав Николић.