Прочитај ми чланак

КАД БИ СРБИ БИРАЛИ, БИЛО БИ ТО Путин – Трамп – Мухика

0

Када би Срби бирали савршено трочлано председништво, у њему би се нашли Владимир Путин, Доналд Трамп и Хосе Мухика. Председник Уругваја до 2015. вероватно је један од планетарно најпопуларнијих политичара који су се појавили у 21. веку.

Али шта је код јунака новог документарца Емира Кустурице мит, а шта истина? Шта му замерају, а шта он замера себи? Где је грешио? Који су његови савети за српско друштво?

Виктор Лазић је провео неколико дана у Уругвају, на сада већ чувеном имању Хосеа Мухике, и разговарао са бившим револуционаром у изгужваном џемперу о социјализму, политици, свету и његовој будућности…Интервју са Мухиком можете да читате у новом Nedeljniku. 

Најпопуларнији (и најсиромашнији) председник неке државе, донедавно први човек Уругваја, јунак новог документарног филма Емира Кустурице, говорио је о скромности, политици, социјализму, револуционарним данима, Србији…

“Сви се чуде што живим скромно, живим у малој кући и возим стари ауто. Онда је свет полудео, јер се чуди ономе што је нормално“, говори Мухика и тешко је да се над тим речима човек не замисли. „Не недостаје нама ресурса, новца…“, прича Мухика. „Нама недостаје здравог разума. Трезвености. Не смеју политичарима главна ствар у животу бити избори и реизбори и борба за моћ.“

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!