Прочитај ми чланак

ХАРАДИНАЈ ТЕРА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ СА КОСОВА Одлука о забрани Вучићу одмах на снази

0

Одлука о забрани посете председника Србије Александра Вучића подручју Дренице ступа на снагу одмах, саопштио је шиптарско-окупаторски премијер Рамуш Харадинај.

„Сигурност грађана је пре свега. Повукао сам дозволу Министарства спољних послова о посети председника Србије на подручју Дренице. Ова одлука ступа на снагу одмах”, написао је Харадинај на друштвеној мрежи Фејсбук.

Шиптарско-окупаторска влада донела је јутрос одлуку да се посета председника Србије селу Бање отказује из безбедносних разлога, наводи се у саопштењу.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће покушати да дође до села Бање, а ако не буде успео, доћи ће неком другом приликом.

Било је планирано да председник у оквиру посете Косову и Метохији данас посети Србе у енклави, у селу Бање, у насељу Србица, јужно од Ибра.

Јутрос су, међутим, ветерани тзв. ОВК блокирали пут ка том месту.

Ватикан

Рамуш Харадинај оценио је данас да Ватикан унапређује односе са Косовом, што, како је навео, потврђује и промена имена косовске администрације Католичке цркве у Призренско-приштинску бискупију.“

Преименовање у Призренско-приштинску бискупију, именовања високих представника на обе стране и различита међусобна ангажовања, показатељи су унапређења наших односа“, написао је Харадинај на друштвеној мрежи Фејсбук.

 

Он је оценио да су сусрети које је имао са папом Фрањом и државним секретаром Ватикана Пиетром Паролином, „показали опредељење Косова за мир у региону и мир као универзалну вредност“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!