Прочитај ми чланак

ДСС: Кампања „Будућност Србије“ – из „златног доба“ ка каменом

0

„Већ самим називом кампање „Будућност Србије“ Александар Вучић потврђује лоше резултате шестогодишњег вршења власти Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије”, стоји у саопштењу Демократске странке Србије, у којем се још додаје:

„Да су добри, председник Републике не би говорио о будућности језиком обећања, већ о садашњости, коју назива „Златним добом Србије“ и оствареним резултатима.

А то „златно доба“ се најбоље осликава следећим чињеницама.

Просечна нето зарада у 2018. години је износила 49 600 динара, односно 420 евра, према подацима Републичког завода за статистику. При томе, 50 одсто запослених је примало зараде ниже од 39.600 динара. Подсећамо, да већ пуне три године, Александар Вучић лаковернима обећава просечне зараде од 500 евра.

Просечни раст бруто домаћег производа протеклих шест година је најнижи у региону и износи 1,6 одсто.

Незапосленост је смањена исељавањем радно способног становништва – око 250 хиљада током протеклих шест година, од чега је око 60 хиљада са високим образовањем.

Уз повећане социјалне разлике, уништене институције, владавину неправа, системску корупцију – све ово је реална слика данашње Србије.

Будућност Србије није оно што се обећава кампањом „Будућност Србије“, јер настављањем погрешне политике Србија неће из „златног“ доспети у платинасто, већ камено доба.”

ДСС: Нова аутономашка дружина чедо власти

„Демократскa странкa Србије константно опомиње да одустајање од државних и националних интереса на Косову и Метохији води до буђења сепаратистичких идеја и у другим деловима Србије”, истичу српски демократи у вези стварања „Војвођанског фронта”, од стране Лиге социјалдемократа Војводине и Војвођанске партије, Ненада Чанка и Александра Оџића.

У саопштење Градског одбора ДСС Новог Сада даље стоји:

„Формирање нове аутономашке коалиције са старим актерима је вест за изазивање конфузије и скретање пажње јавности, те још један покушај аутономаша да опозиционо делују а са позиције власти.

Градски одбор ДСС у Новом Саду и овај пут упозорава да је Лига социјалдемократа Војводине као део локалне власти само формални спонзор сепаратистичког деловања.

Праву одговорност за повампирење аутономаша сносе Александар Вучић и Српска напредна странка јер не само да дају лош пример својом косовском политиком већ и помажу лигаше држећи их у власти.”

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!