Прочитај ми чланак

ДСС: Главни одбор стао уз председницу Санду

0

dss sanda

Главни одбор Демократске странке Србије подржао је јуче извештај о раду председнице Санде Рашковић Ивић, тако да ће она остати на челу странке.

Рашковић Ивић је Танјугу рекла да је њен извештај о раду подржан апсолутном већином чланова Главног одбора чиме је, навела је, подржан њен начин рада и врло оштра и одлучна опозициона политика и поручила да се нада да ће ДСС изаћи из власти у Београду.

Поводом захтева за њену смену, Рашковић Ивић је навела да су они сада превазиђени и да је сигурна да их неће опет бити за неколико месеци.

„Оно што ми је заиста најважније јесте да сам добила подршку за политику ДСС, то је оштра и бескомопромисна опозициона политика“, рекла је Рашковић Ивић.

Упитана о учешћу ДСС у власти у Београду, она каже да је њен став о томе познат и да се нада да ће ДСС изаћи из градске власти, али да ће се о томе тек разговарати.

„Знам да о томе треба да се изјасни и Градски одбор и Председништво. Вероватно ћемо на некој од наредних седница Главног одбора о томе расправљати, али дужност председника странке јесте да трасира политику и имам право да кажем свој став, макар била и у том ставу прегласана“, каже Рашковић Ивић.

Наводећи да никада није постављала питање о коалицијама у неким мањим локалним срединама, Рашковић Ивић је рекла да је учешће ДСС у власти у Београду учествовање посредним путем у власти са Александром Вучићем.

„Београд није локал. После лекс специјалиса (о Београду на води) Београд је постао државни пројекат. То је и премијер Вучић рекао да је то стратешки, државни, републички пројект и заиста учествовање у власти у Београду, по мом мишљењу, јесте учествовање посредним путем у власти са Вучићем“, навела је она.

Поводом одласка потпредседника ДСС и председника војвођанског одбора Миленка Јованова из ДСС, Рашковић Ивић каже да је он странку напустио својевољно и да га нико на то није терао, али да мисли да је погрешио.

„Без обзира што је он један од потписника писма није требало да реагује на тај начин и да напушта странку. Ми смо сви део једног ткива и једног тима. ДСС је наша кућа и ми своје проблеме треба да решавамо на страначким органима и тако ћемо и радити“, поручила је Рашковић Ивић.

Навела је и да није имала намеру да „лови вештице“ и да је на седници Главног одбора поручила да нико неће бити избачен из странке нити да било ко треба да је напушта.

После осмоипочасовне расправе, за усвајање извештаја о раду председнице Д С С Санде Рашковић Ивић гласало је 112 од укупно 117 присутних чланова Главног одбора.

Извор: ДСС, Србин.инфо