Прочитај ми чланак

ДРУГИ ПРОТЕСТ У НОВОМ САДУ: Излазимо сутра на улице упркос опструкцијама режима

0

Организатори протеста "Један од пет милиона" у Новом Саду најавили су да ће други по реду протест бити одржан сутра "без обзира на временске услове и упркос покушајима владајућег режима да на различите начине заустави излазак незадовољних грађана на улице".

У саопштењу се наводи да ће се грађанима сутра придружити наставници и сарадници новосадских факултета, покрајинска организација антифашиста и друге градјанске иницијативе.

Наводи се да ће „универзитет“ бити и главна тема другог новосадског скупа „Један од пет милиона“, јер су наставници и сарадници бројних високошколских установа подржали протесте.

„Нов списак универзитетских професора и осталих предавача који су стали уз незадовољне грађане биће објављен у петак“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да је до сада протесте подржало 105 наставника и сарадника Филозофског факултета у Београду, 85 њихових колега са Факултета политичких наука, као и 28 предавача са Правног факултета Универзитета у Београду и 20 њихових колега са Правног факултета Универзитета Унион.

Организатори су навели и да је у току прикупљање потписа подршке на још неколико београдских факултета, али и на Универзитету у Новом Саду.

„Подршка протестима свакодневно стиже из различитих сфера друштвеног живота, а протесни скупови ће у наредна три дана први пут бити одржани у више градова широм земље. Протест се неповратно шири и јача“, поручили су из организације „Један од пет милиона“ Нови Сад.

Позвали су грађане да сутра у 18 часова дођу на новосадски Позоришни трг и најавили да ће после завршетка скупа на платоу испред Српског народног позоришта кренути у протестну шетњу.