Прочитај ми чланак

ЂИЛАС: Оде докторат, оде и Мали, а ускоро ће за Малим и велики

0

Нова странка затражила је да министар финансија Синиша Мали поднесе оставку на место министра, након што је Наставно-научно веће Факултета организационих наука (ФОН) усвојило извештај Етичке комисије ФОН-а о његовом докторату и изрекло му јавну осуду. На ову одлуку реаговао је и лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас.

„Оде докторат, оде и Мали, а ускоро ће за Малим и велики“, написао је на свом твитер налогу лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас, коментаришући одлуку Наставно-научног већа Факултета организационих наука да Синиши Малом изрекне јавну осуду поводом доктората чију аутентичнот оспорава академска заједница.

Wikimedia Commons

Наводи се је да само изгласавање јавне осуде упућује на то да је препорука ФОН-а да се министру Малом због плагирања поништи докторат.

Нова странка тражи оставку Синише Малог

У саопштењу Нове странке је оцењено да мера јавне осуде „није довољна“, јер се, како су навели, „ради о особи која обавља високу државну функцију“ и да се тиме „тумачи као јавна осуда највишем државном органу“.

„Мали не само што је обмањивао јавност све ово време, него су он и остале присталице актуелног режима користиле сваку прилику да упуте најпогрдније увреде свакоме ко се барем усудио да доведе његов ‘докторат’ под знак питања“, оценила је Нова странка.

По наводима Нове странке, уместо да Синиша Мали као неко ко обавља функцију министра буде пример и осталима, он не само што је плагирао научни рад, већ и „упорним избегавањем да преузме одговорност постао симбол односа власти према образовању уопште, које је у Србији годинама уназад системски урушавано“.

Та странка оценила је да је ово „шамар у лице свима који су своје дипломе и звања часно стицали“, а који данас „седе код куће без посла, чекајући позив са Бироа“ и додала да људи у таквој ситуацији „у најмању руку заслужују да Синиша Мали одмах поднесе оставку и место министра финансија препусти некоме не само моралнијем, већ и квалификованијем“.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!