Прочитај ми чланак

Ћута најављује протест у петак испред Генералштаба: Весићу спреми уговор, долазимо

0

Покрет Еколошки устанак најавио је протест у петак у подне испред зграде Генералштаба у Немањиној улици “Стоп рушењу Генералштаба”.

Како се наводи у саопштењу, министар грађевинарства Горан Весић је решио да од Генералштаба направи коцкарнице и хотеле.

“Уговор је потписао у име Владе Србије са америчком компанијом Affinity Global Development. Не само да поклања заштићени комплекс већ одбија и да градјанима Србије покаже потписани документ! Весићу спреми уговор, долазимо”, поручују из Еколошког устанка.

Подсетимо, Весић је у среду, 15. маја у име Владе Србије са америчком компанијом Affinity Global Development потписао уговор о „ревитализацији“ комплекса зграда бившег Генералштаба које се налазе на углу улица Кнеза Милоша и Немањине у центру Београда.

На то је реаговао Еколошки устанак, али и Радна група сачињена од људи из струке, пре свега архитеката и урбаниста, објавила је данас Декларацију о судбини Београдског Сајма и Генералштаба којом позива власти да одустану од њиховог рушења, делимичног или потпуног, а промену намене оцењују противном јавном интересу.