Прочитај ми чланак

Јовановић Ћута о предлогу Сава Манојловића: Не прихватам ултиматуме

0

Посланик Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута изјавио је данас да је Саво Манојловић из покрета Крени-промени пре позива на грађанску непослушност морао да обави разговор са свим опозиционим странкама.

Јовановић Ћута је агенцији Бета казао да је за позив Манојловића (да опозиција напусти скупштине Београда, Ниша и Новог Београда и да врати мандате у републичком парламенту), сазнао из медија.

„Саво Манојловић је морао да прво обави разговор са колегама из опозиције, а не да нам шаље позив преко медија. Нико ме није позвао, да ме било шта пита. О тако крупним стварима мора да се претходно обави разговор“, рекао је Јовановић Ћута.

Додао је да он није најбоља адреса за давање ултиматума и рокова од 24 сата за изјашњавање.

Саво Манојловић из покрета Крени-промени позвао је данас опозицију да врати мандате и изађе из скупштина Београда, Ниша и Новог Београда, као и из републичког парламента због изборних махинација.

Манојловић је да опозицији рок до сутра да се изјасни о његовом предлогу.

Председник Демократске странке Зоран Лутовац казао је агенцији Бета да спремност на одрицање од мандата због одбране изборне воље за њега није дилема.

И странка Заједно је саопштила да не признаје резултате јунских избора зато што „избори морају бити слободни или их не сме бити“ и позвала опозиционе странке да изађу из републичког парламента и свих локалних скупштина и да се укључе у „свеопшти грађански отпор“.