Прочитај ми чланак

Брисел и Вашингтон желе Шешељеву смрт у Хагу

0

Vojislav-Seselj

 

Потпредсједник СРС-а Милорад Мирчић тврди да Брисел и Вашингтон желе да лидер радикала Војислав Шешељ умре у Хагу да би са политичке сцене отишла једина личност која се могла супротставити разарању Србије, што чине ЕУ и Америке.

„Шешељевом смрћу у Хагу нестала би с политичке сцене личност која је својом харизмом и непоткупљивошћу једина могла да заустави рушилачки поход ЕУ и Америке, чији је циљ разарање Србије, њене суверености и националног идентитета. Њима је вест о Шешељевој болести, из тог угла, дошла као наручена“, рекао је Мирчић на конференцији за новинаре у Новом Саду.

Он је додао да би такав нежељени развој ситуације угрозио опстанак и саме странке. „Таквом нежељеном развоју ситуације био би угрожен и опстанак СРС-а, странке која ће упорно и до краја указивати да је разарање Србије од Брисела и Вашнгтона могуће, јер га и изнутра подржава власт“, нагласио је Мирчић.

Он каже да СРС има поуздана сазнања да је Вашингтон рекао „не“, одржавању парламентарних избора у Србији.

„Вашингтон не жели изборе у Србији, јер не жели доминацију ниједне политичке странке. Америка хоће уситњену српску политичку сцену која се раздире у свађама и прождире у сталним међустраначким сукобима, јер тако њима манипулише, онако како јој је воља“, истиче Мирчић.

Према његовом мишљењу, иницијатива за додјелу Нобелове награде премијеру Србије и лидеру СПС-а Ивици Дачићу управо је и смишљена с циљем цијепања политичке сцене.

„Чињеница да је неколико америчких сенатора покренуло иницијативу да се Дачићу, а не неком другом политичару, додели Нобелова награда изазвало је прави хаос на политичкој сцени Србије! Александар Вучић /лидер СНС-а/ и /председник Србије/ Томислав Николић још су у шоку, због америчке иницијативе и чине све не би ли то некако поткопали, а Дачића дискредитовали“, сматра Мирчић.

На новинарску примједбу да није само Дачић предложен за Нобела, него и премијер самопроглашеног Косова Хашим Тачи, као и високи представик ЕУ Кетрин Ештон, он је оцијенио да су све троје блиски по „заслугама“ за Србију.

„Српски радикали не виде неку разлику између Дачићевих и Тачијевих заслуга када је реч о комадању Србије, нама једино нису баш најјасније које су у том смислу заслуге Ештонове“, истиче Мирчић.

Лидер СРС-а Војислав Шешељ, који се у притвору Хашког трибунала налази од 2003. године, када се добровољно предао том суду, недавно је оперисан у Хагу због карцинома дебелог цријева, а ускоро ће бити упућен и на хемотерапију.