Прочитај ми чланак

БОШКО (ДВЕРИ): Маја Гојковић више није у стању да води Скупштину

0

Данашњи наставак заседања Народне скупштине донео је ново бахато и насилничко понашање председника Народне скупштине, Маје Гојковић, која је укинула сва демократска права која Пословник о раду Народне скупштине даје опозицији.

Најпре је јуче са седнице искључен народни посланик Срђан Ного, само због постављања посланичког питања. Данас сам добио две опомене само зато што сам хтео да укажем на повреду Пословника. Затим је посланичкој групи Двери одузето два минута времена само зато што је народни посланик Иван Костић тражио од Маје Гојковић да скупштинско заседање врати у нормалне токове, а приликом следећег обраћања добио још једну опомену.

Јучерашњим прекидом седнице укинуто је и право народних посланика да поставе посланичка питања четвртком, а пијачна понуда Маје Гојковић да повуче искључење са седнице Срђана Нога јасно потврђује да он ништа није био крив и да нема за шта да се извињава, већ да је у питању чиста осионост и тортура владајуће већине.

Данас смо видели наставак покушаја укидања гласа опозиције у Народној скупштини. Народни посланик Марија Јањушевић четврти је народни посланик Двери коме је искључен микрофон, дате три опомене и одузета реч до краја седнице, само зато што је тражила да се поштује Пословник о раду Народне скупштине. Маја Гојковић мора хитно да поднесе оставку јер више није у стању да води седнице.