Прочитај ми чланак

Хил дошао у Скупштину да присуствује полагању заклетве Вулина и Ненада Поповића

0

Амерички амбасадор у Србији Кристофер Хил присуствује данашњој Првој посебној седници у Супштини Србије, на којој нови чланови Владе полажу заклетву. Међу њима су и Александар Вулин и Ненад Поповић, који су од прошле године на црној листи санкција САД.

У Скупштини Србије одржава се Прва посебна седница у Четрнаестом сазиву и то са једном тачком дневног реда – избор Владе и полагање заклетве председника и чланова. Током јучерашњег дана, мандатар Милош Вучевић саопштио је ко су нови чланови Владе. На дугачком списку нашла су се и имена Александра Вулина, који ће обављати функцију потпредседника и Ненада Поповића, ком је намењено министарско место без портфеља.

Осим на списку чланова Владе, Поповић и Вулин нашли су се на црној листи санкција САД.

Вулин се на црној лсити САД нашао, оптужен за коруптивне послове и проруски утицај, док је Поповић је на овој непопуларној листи због проневера и корупције.

Њиховом данашњем полагању заклетве присуствује и амерички амбасадор у нашој земљи Кристофер Хил, који је својевремено изјавио да Американци не желе да имају ништа са Вулином. Он се, ипак, данас враћа на велика врата.

На чињеницу да се у новој Влади налазе две санкционисане особе реаговао је и портпарол Стејт департмента, који је изјавио да је разочаран.

Са друге стране, председник Србије Александар Вучић је као одговор на ово рекао да Владу Србије бирају грађани, а потом је искористио прилику да помене и случај Милорада Додика који се налазио с њим у друштву, наводећи да се редовно виђају и да пију заједно, упркос томе што је председник Републике Српске под санкцијама Америке