Прочитај ми чланак

Бојлери, канте, летве: Како СНС одржава путеве (ФОТО)

0

У недостатку стручног кадра, ненаменског трошења буџетских пара, запослени у нишким јавним предузећима, која су задужена за одржавање путне инфраструктуре, врло оригинално обележавају рупе на коловозу. Тако се зачас употреби стари бојлер, или јуполска канта, на местима где треба да се саобраћајним знаком и прописном саобраћајном траком, како закон налаже, обележи рупа у асфалту. И то није све, електричне жице се придржавају дрвеним летвама и само је пука срећа погледала те зналце у послу што није дошло до неке незгоде.

Примери су „оригинално“ обележене рупе у нишкој Мокрањчевој улици и то не једна, већ колона њих, као и каблови у Епископској улици.

– Изуми у Нишу: – летва да се подшпрајцују жице – бојлер да се обележи рупа. То што има на Палилули, у Епископској на коју се наставља Мокрањчева, нема у свет’. Да ли сте нормални – прокоментарисала је на свом Твитер налогу председница Градског одбора Странке слободе и правде у Нишу Јелена Милошевић.

Иако је закон јасан те се све отворене и небезбедне рупе на саобраћајницама обележавају знаком који се поставља на прописаној удаљености од тог места, како би га возачи видели, а само место се обележи траком, то је овога пута изостало. Сигурно се радницима журило да прославе празнике, а знакове за ове ситуације негде су загубили, па су импровизовали.

И док и даље стижу пријаве учесницима еколошких протеста током децембра, а само на првом који је одржан 4. децембра прошле године у Нишу је било више од десет хиљада грађана, које пишу саобраћајни полицијски службеници који и нису били на догађају, ови бојлери, канте и летве данима стоје и МУП их не примећује.