Прочитај ми чланак

Вучић пада у Нишу: Опозиција се ујединила, „ово је референдум“! – Богдановић (НС)

0

Предстојећи избори у Нишу биће референдумски и удружена опозиција ће срушити режим Српске напредне странке.

Ово за „Србин инфо“ поручује потпредседник Народне странке Небојша Богдановић, који је са осталим колегама из опозиције ових дана показао прави начин како се руши власт Александра Вучића.

Богдановић је у име своје странке, а заједно са готово комплетном опозицојом, како националном, тако и грађанском, потписао гаранције да после избора неће сарађивати са СНС и СПС. На тај начин, уједињена опозиција у Нишу има огромне шансе да смени Вучића, а сви стручњаци прогнозирају да су шансе за то знатно веће чак него и у Београду.

Богдановић за нашу медијску кућу каже да му је ипак жао што декларацију нису потписали сви из опозиционих странака који су се тако декларисали.

“Ово је круцијални захтев опозиције и сваки наредни могао би се накнадно потписати. Треба да трагамо за нечим што се спаја. Не можемо да се сложимо око свега. Да је тако, сви бисмо били у једној странци”, нагласио је он.

„Нажалост, нису сви потписали и за то нема оправдања ако себе називате опозицијом. Позив је и даље отворен и Несторовићевој листи и осталим групама грађана.

Потписивање тих гаранција су потребне, како Богдановић каже, из разлога што власт у Нишу нема надполовичну подршку бирача, као и због тога што постоје индиције да ће бити формиране “лажне опозоционе изборне листе”.

Богдановић истиче да је недопустиво прекрајање изборних спискова фиктивним променама пребивалишта грађана који живе и раде у другим срединама, а сада су пријављени у Нишу.

„Ми смо већ предузели потребне мере и наш правни тим ће наставити да активно учествује у подношењу упозорења и поднесака према надлежним државним органима, како би им ставили до знања да смо детектовали њихове нечасне и противзаконите радње. У случају да се оглуше о апеле да раде законито и транспарентно, подносићемо кривичне пријаве“, наводи Богдановић.

Како је открио, опозиција ће у Нишу највероватније учествовати на две изборне листе, једну ће чинити националне, а другу грађанске партије, које ће након избора сарађивати у обарању погубне напредњачке власти у Нишу.

Више о уједињењу опозиције у Нишу погледајте и послушајте у видео прилогу.