Прочитај ми чланак

За медије ГАШИЋЕВОГ СИНА милиони из градског буџета у Нишу

0

На медијском конкурсу у Нишу прорежимски медији Видосава Витка Радомировића добиће скоро 50 милиона динара из градске касе, док ће пројекти портала и телевизије Зона плус, у власништву сина Братислава Гашића, грађане коштати 18,3 милиона динара. Доста пара добиће и Коперникус, као и медији Виткових пословних партнера. За остале остаје свега нешто више од 8 милиона.

Није новост да на конкурсима за суфинансирање медијских пројеката у Нишу највише новца добијају Belle Amie, Зона плус, Народне новине и Коперникус. Оно што се променило у односу на прошлу годину јесте то што ће Видосав Радомировић за своје медије добити чак 16 милиона динара више, иако је на располагању исти износ – 85 милиона динара, пишу Јужне вести.

Разлог је то што ће његова Нишка телевизија (НТВ) поново добити доста новца (13 милиона динара), након што прошле године није била на списку јер, како је тада наведено, није наменски потрошила оно што је добила 2022. Тих 13 милиона требало би да искористи за пројекат „Питајте одговорне“.

Belle Amie, Радомировићева телевизија на којој је неретко и забрањено појављивање појединих политичара, добиће за пројекат „Линк“ 19,9 милиона, док ће Радио Белле Амие добити пола милиона за „Радну књижицу“. Осим пара на конкурсима, Белле Амие добија значајне суме и од јавних предузећа у Нишу на тендерима – за емитовање промотивних видеа. Народним новинама, чији је власник такође Радомировић, припало је чак 16 милиона за пројекат “Сусрет у дијалогу”.

За пројекат „Сва лица Ниша“, телевизија Зона плус добиће 17,9 милиона динара, док је за Зонин сајт у плану 400.000 динара за пројекат „На о-рук“. Власник тог медија је Никола Гашић, син СНС функционера и досадашњег министра унутрашњих послова Братислава Гашића.

Као и претходних неколико година, Јужне вести нису учествовале на том конкурсу, а не учествују ни на општинским на југу Србије, ни на националним које расписује Министарство.