Прочитај ми чланак

БИЛИ НЕВAЉAЛИ У СКУПШТИНИ: Маја Гојковић ошинула посланике по џепу!

0

Четворица посланика мораће да плате казну јер су ометали рад Парламента.

maja gojković

Aдминистративни одбор Скупштине Србије изрекао је данас новчане казне посланицима Зорану Живковићу (Нова странка), Горану Ћирићу (ДС), Марку Ђуришићу (СДС) и Милораду Мирчићу (СРС) због ометања рада током седнице парламента.Они су кажњени са десет одсто од примања односно са по 6,829. динара. Новац од казни се упућује у скупштински Фонд солидарности.

Чланови одбора из Српске радикалне странке, Доста је било и Лиге социјалдемократа гласали су против казни јер сматрају да су казнама подложни само посланици опозиције, али не и владајуће већине који много пута ремета рад парламента и вређају посланике.

„О политици Зоран Живковића не мислим ништа добро и осуђујем његову изјаву да се од скупштине прави јавни ве-це, али увреда је и када ви из владајуће већине кажете за некога да је осведочени криминалац, а за то не будете кажнењи”, рекао је Шаровић.

Он је казао да би у парламенту сви требли да буду једнаки и да није добро да се процењује на основу субјективног осећаја поједица шта је то увреда, а шта није.

Шаровић је подсетио представнике већине да су увек они из режима одређивали ко је у праву, а ко није и да су то на својој кожи осетили небројано пута, али да то не значи да сада они исто треба да раде.

Посланица Доста је било, Бранка Стаменковић казала је да Маја Гојковић погрешила што је казнила Живковића, а није претходног говорника који је такође вређао.

Она је оценила да они који лажу пролазе некажњено, а да они који се усуде да говоре истину ризикују да добију опомену.

Посланица ЛСВ Мариника Тепић рекла је да се и са друге стране где седи владајућа већина чуло много погрднијих речи од оних због којих су посланици опозиције кажњени, али да их председавајући није опоменуо, што је недоследно понашање председавајућег.

Она је казала да очекује исти третман за све и да не подржава непринципијелност.

Председник одбора Aлександар Мартиновић (СНС) рекао је да је Живковић недвосмислено својом изјавом увредио парламент.

Живковићу је опомена изречена јер је 13. октобра на седници Скупштине док је председавала председница парламента Маја Гојковић рекао: „Пустили сте провалу најгорих ствари у овај дом и својим понашањем од храма демократије правите јавни WЦ. Ђубре“.

Одбор је на данашњој седници одобрио захтев посланика Социјалдемократске партије Србије, Предрага Јеленковићу и посланика Зелене странке, Горана Чабрадија за месечну накнаду за закуп стана, и ; накнаду за одвојени живот а она износи 40 одсто од просечне плате у Србији.