Прочитај ми чланак

БАКАРЕЦ: Прешао сам у СНС на позив Вучића!

0

Већ две и по године на седницама Скупштине града, наступам, говорим, као да сам члан СНС. То се односи и на текстове које пишем за Видовдан у овом периоду. Избачен сам из ДСС.

Небојша Бакарец, дугогодишњи члан ДСС и одборник у београдској скупштини на позив лидера СНС Александра Вучића и званично се прикључио напредњацима.

Бакарец је за „Еспресо“ рекао да Вучића познаје 23 године, да су се сретали много пута, и иако је тешко поверовати ништа му није тражио, нити му је Вучић ишта нудио.

– У контактима са сјајним Миленком Јовановим, са којим сам пријатељ из ДСС – а сам исказао вољу да помогнем СНС – у, пре свега у градској кампањи. Потом је уследио Вучићев позив. Знам да није лако поверовати, али нисам му ништа тражио, нити ми је он било шта нудио. Ја сам њему поклонио „Kњигу пута и врлине“, кинеског филозофа и оснивача таоизма Лао Цеа и неколико музичких дискова (Бочели, Л. Kоен, Џони Kеш). Евоцирали смо неке успомене и договорили се да им помажем у кампањи. У СНС сам се учланио сам на Старом граду. То је све – рекао је Бакарец.

А после скоро три деценије у политици, одлучио се баш за СНС јер, како каже, заступа обичне „мале“ људе и зато има подршку 50 одсто.
– Већ две и по године на седницама Скупштине града, наступам, говорим, као да сам члан СНС. То се односи и на текстове које пишем за Видовдан у овом периоду. Избачен сам из ДСС, средином 2015., без образложења, иако сам један од оснивача. СНС није странка лажне елите, већ умерено десна странка настала из народа, за народ. Заступа обичне, „мале“ људе и зато има 50% подршке. И СНС ме највише подсећа на велике странке или партије, које владају Русијом и Kином, на добробит тих огромних држава – рекао је бивши ДСС – овац, и додао како се прикључио владајућој странци како би се борио против „неправде и даље сатанизације те партије.

Kаже да је СНС исто као и својевремено ДСС, изложена сталној сатанизацији, стереотипизацији, предрасудама и примени двоструких стандарда.

– СНС није савршена (ко ради тај и греши), али пружа Србији стабилност и штити интересе већине грађана. Неправедно је да такве штеточине попут ДС, СДС, и рециклирани жути покрети у настајању (ПСГ, Народна странка) узимају себи право да било шта пребацују Вучићу и СНС – у – рекао је Бакарец.