Прочитај ми чланак

Аветиње без образа: Црна Гора хоће да забрани улазак Руса у земљу

0

Црна Гора би требало да ограничи улазак Русима, наводи "Дан" став Министарства спољних послова Црне Горе.

„Министар спољних послова (Ранко Кривокапић) сматра да наша земља у овој одлуци, као и до сада, треба да буде у пуној солидарности са ЕУ“, саопштило је Министарство спољних послова Црне Горе, коментаришући одлуку ЕУ да суспендује споразум о поједностављењу визног режима са Русијом.

Наводи се да ће ако се Влада сложи са мишљењем Кривокапића, земља увести визе за Русе.

Према садашњим правилима, Руси могу да остану у Црној Гори без виза 30 дана (раније је било могуће до 90 дана). Ове године, од 1. јуна до 14. августа, у земљу је ушло 48.000 руских држављана, што је 15 одсто више него прошле године.

Савет ЕУ је у петак одобрио раније донету одлуку о потпуној суспензији поједностављеног визног режима са Русијом, а који ступа на снагу 12. септембра. Од сада ће за руске држављане важити општа правила за издавање виза-  њена цена ће бити 80 евра, те ће биити потребна додатна документа, а време за обраду захтева ће се повећати.

Поштовани читаоци, на нашем Tелеграм каналу можете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.