Прочитај ми чланак

Албанци страхују за безбедност Канцеларије Косова

0

Sadiku._f

(Вести)

Министарство спољних послова самопрокламованог Косова је затражило посебне мере безбедности за Канцеларију за везу Косова у Београду, као и посебан бонус за особље због опасности, пише данас Коха диторе.

Заменик министра спољних послова Косова Петрит Сељими је тај захтев пре две недеље на седници владе образложио тиме да услови рада у Београду нису исти као у Лондону или Женеви.

Међутим, такав захтев МИП-а није наишао на подршку владе, док је заменик премијера Бујар Букоши закључио како стање није као у време „хладног рата САД и Совјетског Савеза“.

У МИП-у Косова рекли су да ће поред официра за везу, Ваљдета Садикуа, мисија имати и друго особље чији је задатак да ради на административним пословима, односно да ће у почетку бити три четири запослена, као и у другим конзулатима Косова по свету.

Сељими је затражио да официр за везу има сва права које имају дипломатски представници према међународним конвенцијама и да има стално обезбеђење.

Београд и Приштина су прошлог месеца разменили официре за везу. Влада Србије је на то место у Приштини именовала Дејана Павићевића.