Прочитај ми чланак

КУЛТУРА УПОМОЋ: Прва београдска ликовна колонија

0

У Специјалној болници за рехабилитацију и ортопедску протетику (СБРОП, www.zop.rs) одржава се Прва београдска ликовна колонија.

На иницијативу неколицине еминентних уметника – бивших пацијената наше установе, у сарадњи са Удружењем ликовних уметника Србије (УЛУС), у просторијама СБРОП први пут организујемо ликовну колонију у којој ће учешће узети четрнаест реномираних уметника, са идејом да колонија у наредном периоду постане традиционална. Дела која буду настала у току ове колоније биће изложена у некој од истакнутих београдских галерија, а затим ће бити организована аукција тих дела. Новчана средства добијена на овај начин ући ће у фонд намењен побољшању квалитета смештаја и здравствених услуга које се пружају пацијентима у нашој болници.

Отварање колоније заказано је за петак, 11. маја 2018. године са почетком у 12:00 часова, у просторијама СБРОП, Булевар војводе Путника 7, у Београду. На отварању ће говорити директор СБРОП прим. др сци. мед. Игор Симанић, председник управног одбора УЛУС-а Мирослав Лазовић и организатор колоније академски сликар Зоран Чалија. Колонија ће трајати до 13.05.2018. године.