Прочитај ми чланак

Турци би да учествују у приватизацији „Телекома Србија“

0

Telekom-Srbija-2

(Вечерње новости)

Турске компаније „Доушхолдинг“ и „Сабанџи груп“ исказале су заинтересованост за учешће у приватизацији „Телекома Србија“, речено је данас у Истанбулу на састанку потпредседника Владе Србије и министра спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, Расима Љајића, са представницима тих компанија.

Љајић се, како је саопштено из његовог кабинета, састао у Истанбулу са генералним директором „Доушхолдинга“ Феритом Шахенком и извршним директором „Сабанџи групе“ Чатајем Ездогруом, са којима је разговарао о могућностима за ширење њиховог пословања на тржиште Србије.

Директори те две компаније, које спадају у ред највећих Турској, у одвојеним разговорима са Љајићем, показали су интересовање за улагања у области енергетике, путне инфраструктуре и телекомуникација, као и за изградњу стамбених објеката, тржних центара и хотела.

На састанцима је договрено да у току идуће недеље стручни тимови поменуте две турске компаније посете Србију, где ће им бити представљени пројекти у областима у којима су спремни да инвестирају, као и расположиве локације за изградњу шопинг молова и хотела.