Прочитај ми чланак

Једни плаћају рачун дупло, други нула динара: Сви апсурди ЕПС-а

0

Бројни грађани јављају се како би се пожалили да су добили рачуне који су дупло већи него иначе, а према њиховим речима углавном и не добијају одговоре од ЕПС-а на њихова упорна питања. Док једнима поскупљују рачуни, други плаћају струју нула динара. Да, добро сте прочитали.

Годинама грађани муку муче са запосленима у Електропривреди Србије (ЕПС) због грешака које они чине. Наравно, верујемо да су грешке дешавају као и у сваком другом послу, те да не постоји зла намера људи из ове фирме. Али, на најновије наводе и жалбе грађана ЕПС ће морати да да одговоре и да преузме одговорност.

Наиме, бројни грађани на друштвеним мрежама, од којих су неки и писали нашој редакцији кажу да су добили ненормално велике рачуне за струју. Према њиховим речима цена је готово дупло већа него иначе, а чак није ни приближно иста као цена рачуна које добијају у зимским месецима када је потрошња далеко већа.


„Рачун за струју ми је 30.000 хиљада, је л ми се то Токио накачио на мој бројач током Олимпијских игара, не разумем“, само је један од коментара на друштвеним мрежама.

Други грађани су писали да им је рачун 16.000, што је свакако огромна сума новца будући да понављамо, грејање не ради као у зимском периоду, а клима нема тако велику потрошњу.

Било је и оних који кажу да им од уређаја ради само клима, те да је немогуће да рачун буде 5.000.

 

„Колико ЕПС краде, ово није нормално. Стигао рачун за струју од 5.000 у стану у којем се не кува, не пере веш, постоји проточни бојлер. Једино што ради је клима“, навела је једна корисница Твитера.

Истраживањем овог проблема дошли смо до још фрапантнијег податка, а то је да појединим грађанима месецима стижу рачуни који износе нула динара. Звучи невероватно али истинито.

Наша редакција је разговарала са људима који добијају рачун 900 динара, што значи да су потрошили укупно 40 динара будући да само прикључак кошта 860 динара. Дакле, 860 динара свакако морате платити, а све преко тога је ваша потрошња. Морамо признати да није реално да рачун буде само 40 динара.

Наш портал контактирао је ЕПС како бисмо добили одговор на питање шта је разлог за овакве цене рачуна, али до објављивања текста нисмо добили одговор.