Прочитај ми чланак

„ЕПС пљачка грађане преко „квара“ који изгледа намерно не отклања“

0

"Градски одбор Покрета за преокрет у Нишу тражи хитан одговор од ЕПС-а о томе када планирају да се удостоје и реше квар који је настао у ЕПС-у још 19. децембра 2023. године. Срамотно је што се нико од надлежних из градске власти до сада није огласио по том питању, нити одржао обећање да ће проблем бити решен", наводи се у саопштењу нишког одбора Покрета за преокрет, које преносимо у целости.

„Због поменутог квара, општа појава је да Нишлије још увек, чак и на крају грејне сезоне, добијају дуплиране рачуне за струју. ЕПС сам, на своју руку, одређује потрошњу јефтине струје јер због поменутог квара већина домаћинстава нема укључену опцију за јефтинију струју, што за последицу има драстично увећане рачуне, пошто ЕПС обрачунава у већем проценту скупу струју.

Поставља се питање коме иде тај новац и да ли ће се рефундирати грађанима који су платили енормно високе рачуне због којих су у дуговима? Уколико се овај квар ускоро не реши, овакво стање се може очекивати и у месецима који долазе, што представља велики атак на буџет сваког домаћинства. Највише су погођене социјално угрожене породице јер оне највише користе електричну енергију у јефтиној тарифи.

Нишки одбор Покрета за преокрет ово понашање сматра неодговорним и бахатим. Стиче се утисак да се проблем намерно није решио и још увек не решава, како би актуелна власт могла да искористи прилику и пљачка народ. Чак ни многобројне пријаве проблема, од стране управника и грађана, нису уродиле плодом.

ЕПС треба да буде сервис грађана, а не да се богати на њихов рачун и да својим неефикасним руководећим СНС кадровима обезбеђује високе плате. Под управом СНС-а ЕПС је једино ефикасан када се грађанима због неплаћања струје она искључује, али и то често зависи од страначке припадности конкретног потрошача“, закључује се у саопштењу нишког одбора Покрета за преокрет.