ДСС: Уцене ЕУ и Вашингтона се настављају

1

Информације о садржини годишњег извештаја Европске комисије о напретку Србије у европским интеграцијама потпуно белодано доказују да Европску унију ни мало не интересује стварна ситуација у Србији и њена уређеност као државе.

ТИЈАНИН ОТАЦ: Медији су нас уцењивали

0

Неки медији су били „много сурови“ у извештавању о несрећи Тијане Јурић, изјавио је данас отац убијене девојчице Игор Јурић, напомињући да су га поједини чак и уцењивали да им да изјаву, јер у супротном неће објавити Тијанину слику.

АЛБАНИЈА – ТЕРОР: Српско име 1.000 евра!

9

У јужним суседним државама наше сународнике муче различите муке. Срби у Албанији и даље не могу да имају српско име и презиме.

СРПСКА КОШАРКА: РТС преноси турнир у француском Поу

0

Дакле, викенд са репрезентацијом Србије, али и Грчке, Хрватске и Француске, моћним и изузетно амбициозним селекцијама.

БРАТ! – руска песма посвећена генералу Младићу (Видео и превод)

2

Мој живот је почео у сиромаштву,
и нисам слушао љубазнеречи.

РУСИ И ХРВАТИМА ЛУПИЛИ САНКЦИЈЕ: Њет за 7 хрватских брендова

12

Реч је о фирмама које извозе говедину, свињетину, рибу, воће, поврће или млечне производе, пренео је хрватски Тпортал.

АЛБАНЦИ? Експлозија и експлозив на универзитету „Св. Ћирило и Методије“

0

Једну је полиција контролисано испровоцирала данас. Трећа експлозивна направа пронађена је, како је саопштила полиција, на основу дојаве случајног пролазника који је шетао куче.

ЛИБИЈА: Ракетни напади се настављају у Триполију (Узнемиравајући видео)

0

Триполи се и даље налази у ратном стању, након што су пре три недеље почели жестоки сукоби племена Мисрате и Зинтана. Последњих пар дана пут за Аеродром, који је стратешко место престонице, био је циљ многобројних ракета.

Александар Македонски на фресци цркве Светог Ђорђа у српском селу Бањани

4

На падинама Скопске Црне Горе уз саму границу Македоније са Србијом, налази се српско село Бањани, у општини Чучер Сандево. Удаљено је око 15 километара од центра на Скопља. У њему се налази мала црква, посвећена на Светом Ђорђу, у чијој унутрашњости стоји напис из кога дознајемо да је црква завршена 1548/49. године, у време султана Сулејмана.

ГЕОПОЛИТИКА – УКРАЈИНА: Хoће ли Доњецк пасти?

5

На крају, у ову рачуницу треба унети и досадашње искуство да, увек када је покушавана нека акција преко „тајкунског лобија“, Русија је губила. Антикијевски бунт у источној Украјини је почео не у Доњецку или Луганску, већ у Харкову.

ДВЕРИ: Ко су нам пријатељи – а ко „пријатељи“…

0

Само на подручју Ниша и његове околине је остало још 300.000 квадратних метара које тек треба очистити, што значи да ће све бројнији руско-српски деминери још доста година имати пуне руке посла да би стрпљиво уклонили све оно што је западна војна алијанса за само 78 дана разбацала по читавој Србији.

СВЕ О УБИЦИ ТИЈАНЕ ЈУРИЋ: Хапсили га шесторица полицајаца

1

Драган Ђурић није ожењен, има само завршену Основну школу и живи са мајком у центру Сурчина. Приликом акције хапшења, учествовало је шест полицајаца, а у тренутку хапшења је правио кобасице.

ГУЧА – МЛАДА ФРАНЦУСКИЊА: Звук трубе гађа у срце и ноге, можда се овде и удам!

0

У српски вез се ухватила и млада Францускиња Марик Лишер (21).

– Научила сам одмах кораке. Није тешко, а и овај ритам те тера да играш. Гађа те у срце и у ноге – казала нам је Марик.

ПОПУЛАРНА НЕМАЧКА НОВИНАРКА: Банкротиране САД ће увести Европу у велики рат

11

„Биће рата. Изгледа да ништа, али апсолутно ништа не може спречити банкротирану америчку администрацију да дражи Русију толико дуго, док не пукне. Сваки рат се исплати, јер наоружање доноси новац… Њима је новац неопходан и за то ће учинити све….“, написала је ова бивша новинарка на страници радио „Гласа Русије“, за који таблиод „Билд“ пише да је, другим речима речено, „радио Путин“.

МОНСТРУОЗНО УБИСТВО – ШТА СУ РЕКЛИ: Изјаве Тијаниног оца и мајке убице Тијане

3

Не знам како да окарактеришем монструма који је то све урадио. Не знам какав човек мораш да будеш да би напакостио оваквом детету, рекао је отац мале Тијане Игор Јурић испред своје куће.

РИСКАНТНА ИГРА АЗИЈСКИХ ЏИНОВА Тензије између Јапана и Кине

6

Спор је додатно закувала објава Кине из новембра прошле године да ће изнад острва успоставити зону идентификације летилица у сврху ваздушне одбране, што је изазвало жестоке критике Токија и Вашингтона.

КАДА УБИЈАЈУ „ПУНИШЕ”: „Филтрирање“ снимка, или заташкавање убиства?

9

Да полиција ипак ради свој посао, показује и најновија вест да је ухапшена особа која је на Газиместану, током посете Томислава Николића, бацила петарду. Па кад може за петарду да се нађе починилац, ваљда може и за гашење једног младог живота.

КИЈЕВ – СУКОБУ НА МАЈДАНУ: Велика група наоружаних забарикадирала се у седишту градске власти (Видео, фото)

4

Неки очевици су рекли да многи из групе на леђима имали аутомате и да у „акцији“ учествују и припадници батаљона „Кијев-1“ и „Кијев-2“.

МИОДРАГ, српски репрезентативац из Замбије!

1

Реч је о Миодрагу Поповићу, коме је отац из наше земље, а мајка из ове афричке државе.

ПУТИН УВЕО САНКЦИЈЕ И ЦРНОЈ ГОРИ. Подгорица одговорила: Реаговаћемо!

36

Из Министарства спољних послова и европских интеграција Црне Горе најавили су да ће највероватније данас реаговати поводом одлуке руске администрације.