Прочитај ми чланак

Затвореник побегао из Забеле, другог спречио командир

0

Један затвореник побегао је јуче из Казнено-поправног завода Пожаревац - Забела, док је другог спречио командир, сазнаје Нова.рс.

Према првим информацијама, јуче, 19. јуна, у Казнено поправном заводу Пожаревац – Забела, догодило се бекство два осуђена лица.

Како незванично сазнајемо, они су прескочила зид висине шест метара из високо обезбеђеног дела завода.

Управа: Један спречен, други побегао
Поводом бекства огласила се Управа за извршење кривичних санкција.

„Припадници Службе за обезбеђење КПЗ Пожаревац Забела спречили су бекство једног осуђеника, док се за другим интензивно трага. Два осуђеника су искористила моменат да напусте погон у тренутку кад су се за повратак спремали сви радно ангажовани осуђеници у павиљоне у којима су смештени. Командир из карауле је одмах уочио осуђенике и испалио хице упозорења у њиховом смеру што је једног од њих одвратило од бекства. За другим осуђеником који служи казну од 5 година за тешку крадју се интензивно трага“,наводи се у саопштењу и додаје:

„Управа за извршење кривичних санкција је одмах упутила ванредни надзор на терен како бисмо установили све околности. Сви они за које се установи да нису испостовали јасне процедуре у раду приликом обављања својих дужности ће бити најстроже санкционисани. Оно што је најважније јесте да живот и безбедност других осуђеника и запослених нису били доведени у питање ниједног тренутка.“

НАПОМЕНА: Портал Нова.рс је у иницијалној вести најпре навео да су двојица затвореника побегла, међутим, један је побегао, док је други спречен од стране командира. Извињавамо се читаоцима.