Прочитај ми чланак

ВЕЛИКИ ПРОТЕСТИ против ковид лудила широм Немачке! (ВИДЕО)

0

Како Нулта Тачка сазнаје вечерас су се у неколико немачких градова окупили незадовољни грађани који су изашли на улице да би протестовали против репресивних ковид мера. Вече је тек почело и очекује се да се још више градова вечерас придружи протестима.

Око 2000 људи окупило се у северном граду Schwerin, саопштила је полиција, а очекује се око 3000 демонстраната, према организаторима. На транспаренту на челу поворке може се видети натпис “Родитељи и баке и деке кажу !!!НЕ!!! вакцинацији деце против Ковид-19!” Бубњеви и трубе одјекују централним улицама овог града.

Око 16.000 људи присуствовало је сличном скупу у Хамбургу, наводи полиција.

Десетине људи дошло је аутомобилима и бициклима на демонстрације против здравствених мера у Берлину. Протест је протекао мирно, саопштила је полиција у току дана. Избројали су више од 100 возила, 20 бицикала и укупно око 150 људи, рекли су полицајци док је реалан број много виши.


Око 2.500 људи одржало је облик контрадемонстрације у Миндену у источној Вестфалији, супротстављајући се “латералним мислиоцима”, групи која је преузела водећу улогу у организовању протеста против владине политике. Покрет за латерално размишљање (Querdenken) укључује слободоумне грађане који се противе фашистичким мерама.

Један учесник је држао транспарент на којем је писало: “Да слободе мишљења и заједништву – одлучно не мржњи, претњама и насиљу”.

Министар здравља Karl Lauterbach рекао је да су аргументи противника вакцинације и оних који негирају Ковид изгубили сваку меру и фокус за лист Welt am Sonntag.

“Мала група је спремна да збрише сво научно знање са стола и добровољно уђе у балон лажних истина”, рекао је он, називајући ово новим и застрашујућим развојем догађаја у послератној немачкој историји.